ARHIVA
Objavio: smedia.rs 09.03.2012 | 12:41     Smedia preuzela: 09.03.2012 | 12:41

Srbija dobija "X faktor"!

0
1407
Srbija-dobija-X-faktor
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
"Iks faktor" dolazi u Srbiju od 2013. Najveći muzički šou na planeti biće realizovan na nivou celokupnog regiona, a ime emitera koji će dobiti prava na prikazivanje ovog programa, koji je osvojio kako Evropu tako i Ameriku, biće naknadno objavljeno.Kako je potvrđeno u producentskoj kući MBK, licenca za „Iks faktor“ je otkupljena, ali se zasad ne zna na kojoj televiziji će se prikazivati ovaj šou.

- Budući da se radi o formatu ove veličine, za kojim je poludeo ceo svet, u obzir mogu da dođu najveći emiteri u regionu - objašnjavaju u MBK, za Blic.

Domaće televizije se zasad otvoreno ne interesuju za emitovanje ovog programa, ali ako se uzme u obzir da se radi o isplativoj investiciji i programu koji će se gledati van granica naše zemlje, borba za „Iks faktor“ tek predstoji.

***PRVI SNIMCI VIP SURVAJVERA: ŠTA SE SVE DEŠAVALO U RIJALITIJU?! (VIDEO)

Pobednik „Iks faktora“ dobija ugovor vredan milion i po dolara koji potpisuje sa „Soni mjuzikom“ i „Siko mjuzikom“, a put ka slavi im je širom otvoren.
Među zvezdama koje je lansirao ovaj šou u Srbiji su svakako najpoznatije domaćica iz Škotske Suzan Bojl, koja je preko noći postala internet senzacija. Sada njeni albumi ruše rekorde u prodaji u Britaniji, kao i Leona Luis koja iza sebe ima nekoliko uspešnih albuma, a pevala je i naslovnu numeru u blokbasteru „Avatar“.
- I naredne sezone radićemo „Ja imam talenat“. Ovaj projekat se pokazao kao izuzetan šou, tako da nema potrebe da ga prekidamo. Što se tiče „Iks faktora“, netačna je informacija da će se emitovati sledeće sezone na RTS, što ne znači da se neće naći na našoj televiziji u nekom narednom periodu - kažu u ovoj medijskoj kući, dok na Televiziji B92 ističu da nemaju nikakve informacije po pitanju „Iks faktora“.

Zanimljivo je da je grčka „TV Antena“, čiji je vlasnik Minos Kirjaku u čijem je vlasništvu i TV „Prva“ emitovala ovaj šou, ali na ovoj televiziji kažu da o svojim planovima ne vole da pričaju unapred.

- Politika kuće je da nikakve informacije ne dajemo unapred - kažu u „Prvoj“.
Inače, iza ovog šoua stoji Sajmon Kauel, jedan od najmoćnijih svetskih muzičkih producenata, kome je šou doneo slavu i bogatstvo.

Ono što ovaj serijal razlikuje od sličnih muzičkih emisija je taj što članovi žirija dobijaju kandidate kojima su mentori tokom čitavog takmičenja.
Na početku emitovanja serijala postojala je i starosna granica, kandidati nisu smeli da budu mlađi od 16 godina, ali su se s uspehom serijala i starosne granice pomerale.
Sudijska trojka koja odlučuje o sudbini takmičara u „Iks faktoru“ važi za najplaćeniji žiri bilo kojeg zabavnog šou-programa na svetu, a svetske zvezde vode prave male ratove ne bi li sele u famoznu stolicu i osigurale sebi poziciju na više od jedne sezone. Britanska pevačica Čeril Kol važila je za jednu od omiljenih sudija „Iks faktora“ u Britaniji, ali je zbog svađe sa Kauelom napustila emisiju iako joj je nuđeno desetak miliona dolara po sezoni. Šuška se i da je Sajmon Kauel ponudio Bijonse Noulz pola milijarde dolara ne bi li je privoleo da postane mentor u njegovom šouu, a u slučaju da pevačicin odgovor bude negativan, na njeno mesto će doći Maraja Keri za upola manje novca.

Stanija Dobrojević: Nisam verovala da ću izdržati!
Nervozna trudnica pobesnela pred kamerama: Dođe mi da ti smrskam facu! (VIDEO)
Niko nije čuo poziv u pomoć: Starleta u kritičnom stanju, život joj visi o koncu!
comments powered by Disqus