ARHIVA
Objavio: smedia.rs 31.08.2012 | 08:04     Smedia preuzela: 31.08.2012 | 11:56

Na Kremni bukte tri velika požara

0
3478
Na-Kremni-bukte-tri-velika-pozara
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Vatrogasci postavljaju nove linije odbrane, ali vetar raspiruje požar. Ruski avioni ne mogu da priđu zbog lošeg vremena.Na Tari gore borove šume, a najteža situacija je na Kremni. Uz vatrogasno spasilačke jedinice, vojsku i žandarmeriju, na gašenju požara angažovan je i policijski helikopter "Bel". Očekuje se da uskoro stigne i ruski helikopter "Kamov 32".
Dramatično: Ponovo gori Tara, ima povređenih! (VIDEO)
Požari u selima u blizini Merdara i kod Leposavića
Marić: Požar na Tari je još uvek aktivan

Nove linije odbrane
Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica na Tari su, na najugroženijim područjima napravili nove linije odbrane, odnosno protivpožarne puteve, ali jak vetar otežava gašenje. Načelnik sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je Tanjugu da očekuje da će vatra biti stavljena pod kontrolu. Situacija je jako teška, a ruski helikopter "Kamov" bi trebalo ubrzo da stigne.

Uz Taru, najteža situacija sa požarima evidentirana je na području Merdara, Sijarinske banje i Vlasotinaca.

Vetar otežava gašenje
Zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Ðorđe Babić rekao je da na Tari jak vetar otežava gašenje vatre i da je raspirio požar na Kremni, gde je trenutno najteža situacija. On je dodao i da na Tari, zbog vremenskih uslova, dejstvo ruskih avina "Berijev" i "Iljušin" je teško moguće.

Na području Sijarinske banje u gašenje vatre je uključen vojni helikopter, a na području Vlasotinca tri aviona poljoprivredne avijacije. Prema njegovim rečima, teška situacija je i na području Merdara, gde je tokom pre podneva ruski avion "Berijev" dejstvovao tri puta.

Juče je na Tari na području Oštrelja eskalirao požar i tom prilikom su povredjena dva pripadnika MUP-a.
U Šumadiji četiri požara
Kragujevački vatrogasci na području Šumadije istovremeno gase četiri požara koji su izbili u protekla 24 sata i svi su stavljeni pod kontrolu, izjavio je Tanjugu komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Nenad Milošević.

Prema njegovim rečima, najveći požar je u ataru sela Duleni gde gori oko 25 hektara šume, trave i niskog rastinja, a ostali požari su u ataru sela Desimirovac, Čumić i Adžine livade.

"Žandarm je slomio nogu, a jedan naš kolega je imao povredu oka i zbrinuti su u roku od 20 minuta", rekao je Marić i objasnio da su ljudi predugo angažovani i premoreni.

Gori i na jugu zemlje

S media portalu je u vatrogasnoj stanici Leskovac potvrđeno da su požari i na području Sijarine, Medveđe i opštine Vlasotince.

- Mnogo nas je na terenu. Kuće za sada nisu ugrožene. Gori od juče, od 15 časova - kaže dežurni za S media portal.

(S media, Agencije)
Foto: Beta
comments powered by Disqus