ARHIVA
Objavio: smedia.rs 27.08.2012 | 08:34     Smedia preuzela: 27.08.2012 | 18:21

Požar na Tari biće lokalizovan večeras ili sutra: Dačić obilazi ugroženo područje (FOTO)

0
2911
Pozar-na-Tari-bice-lokalizovan-veceras-ili-sutra-Dacic-obilazi-ugrozeno-podrucje-FOTO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ocekuje se da će požar na Tari biti lokalizovan večeras ili sutra. U gašenju požara učestvuje oko 400 ljudi. Premijer Srbije Ivica Dačić obilazi požarom ugroženo područje.Ocekuje se da će požar na Tari biti lokalizovan večeras ili sutra, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić.

"Požar kojim su najugroženije Zaovine i Mokra Gora je zaustavljen, ali ne i lokalizovan. Danas su bila dva naleta aviona. Imamo dva aviona i očekujemo da ćemo novim naletima uspeti da lokalizujemo požar", kazao je Marić.

Premijer Srbije Ivica Dačić stigao je na Taru, gde obilazi požarom ugroženo područje u mestu Zaovine, ističući da je u ovom trenutku najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava.
Požari u Srbiji: Gori na Tari, evakuacija građana (VIDEO)
Sever CG i Podgorica u plamenu
U Španiji više od 11.650 požara

Dačić je rekao novinarima da će, ukoliko bude potrebe, stanovništvo biti evakuisano, ali da se nada da do toga neće doći, jer je situacija danas mnogo bolja nego juče.

Dačić je naveo da je i ova situacija pokazala da Srbija nema dovoljno kapaciteta da se nosi sa elementarnim nepogodima kao što su požari i da nedostaje bar 3.000 vatrogasaca.

Premijer je poručio i da će šteta biti nadoknađena.

Požar na Tari danas gasi 428 vatrogasaca iz cele Srbije, a njima su se sinoć priključili i vojska i žandarmerija.Taru je dva sata iza podneva nadletao izvidjački helikopter kao prethodnica ruskim avionima za gašenje požara čije je dejstvo najavljeno za danas.

Tokom noći i prepodneva na Tari je padala sitna kiša koja je u manjoj meri pomogla vatrogascima, a požar se usled jakog vetra juče proširio na površinu od 1.000 hektara, uglavnom šume.

Meštani Zaovina već noćima ne spavaju zbog vatre koja bukti na Tari. Kako se oni bore sa vatrenom stihijom pročitajte OVDE.

(Agencije)
FOTO: Beta
comments powered by Disqus