ARHIVA
Objavio: smedia.rs 22.08.2012 | 08:55     Smedia preuzela: 22.08.2012 | 08:55

Novac za najugroženije roditelje umesto ukidanja PDV-a na bebi opremu i hranu

0
572
Novac-za-najugrozenije-roditelje-umesto-ukidanja-PDV-a-na-bebi-opremu-i-hranu
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Predizborna inicijativa za ukidanje PDV-a na bebi opremu i hranu mogla bi da sačeka neka bolja vremena. U ovom trenutku se razmišlja da samo najugroženiji roditelji dobiju pomoć za bebe i malu decu.Kako piše Blic, šanse za ukidanje PDV-a na bebi opremu i hranu su jako male jer je republički budžet u ozbiljnom minusu zbog čega Ministarstvo finansija razmišlja da čak poveća neke poreze.
Četiri bebe u jednoj godini: Čudesna mama dva puta rodila blizance za 12 meseci
Pogledajte kako nastaje ljudsko lice u majčinoj utrobi (VIDEO)

Za sada ništa od realizacije ideje o ukidanju PDV-a na bebi hranu i opremu. Trenutno se razmišlja o tome da se najsiromašnijim roditeljima materijalno pomogne.

Za sve ostale, troškovi oko onoga što je potrbno za bebe ostaju isti, ili bi čak mogli biti i povećani, piše Blic.

Podsetimo, predlog za ukidanje PDV-a na bebi hranu i opremu usvojila je prethodna Vlada, a taj predlog je čak ušao i u skupštinsku proceduru ali nikada se o njemu nije glasalo.

Za sada je bliža mogućnost da država materijalno pomogne samo najugroženije roditelje, nego da se odrekne prihoda od PDV-a.

Koji roditelji će dobijati materijalnu pomoć za sada nije poznato, to jest na osnovu čega će se određivati ko na to ima pravo, kao ni da li će ta pomoć biti isplaćivana jednokratno ili na rate. Kako piše Blic, to će biti poznato tek nakon konsultacija sa udruženjima roditelja.

Ministar finansija Mlađan Dinkić i šefica radne grupe Milica Bisić već nagovestili mogućnost povećanja PDV-a sa 18 na 20 posto, čime bi se i cene bebi opreme i hrane povećale.

(Blic)
Foto:guliver/thinkstock
comments powered by Disqus