ARHIVA
Objavio: smedia.rs 16.08.2012 | 20:21     Smedia preuzela: 17.08.2012 | 00:21

Naprednjaci ulaze u vlast s Albancima

0
907
Naprednjaci-ulaze-u-vlast-s-Albancima
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
U opoziciji u Bujanovcu su i dva odbornika Srpske napredne stranke(SNS) koji bi, kako Danas nezvanično saznaje, uskoro mogli da postanu deo vladajuće koalicije.Sali Salihu, dosadašnji odbornik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija u lokalnom parlamentu u Bujanovcu, napustio je ovu partiju i formirao odbor Demokratske partije Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa, aktuelni predsednik opštine Preševo.

Salihu je odlučio i da podrži vladajuću koaliciju u Bujanovcu koju predvodi Demokratska partija (DP), aktuelnog predsednika opštine Nagipa Arifija.
Oslobođeni Albanci osumnjičeni za terorizam! (VIDEO)
Bez struje dva sela u opštini Bujanovac
Bujanovac: Gore minska polja

"Sa uspehom smo obavili potrebne razgovore sa Salihuom. On će ubuduće pojačati našu koaliciju, koja će sada imati 23 od 41 odbornika", navodi za Danas potpredsednik DP Nedžat Behljulji. Salihu je albanskim medijima u Bujanovcu objasnio da se odlučio na ovaj korak jer Haljimijeva partija „nije ispunila predizborna obećanja“.

Koaliciju na vlasti u Bujanovcu čine 12 odbornika DP, pet Grupe građana „dr Stojanče Arsić“ i četiri srpske koalicije „Za bolji Bujanovac“. U opoziciji je osam odbornika PDD, šest iz Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliua i tri iz Demokratske unije Albanaca (DUA) Mejdija Zećirija.

U opoziciji su i dva odbornika Srpske napredne stranke (SNS) koji bi, kako Danas nezvanično saznaje, uskoro mogli da postanu deo vladajuće koalicije.

Tako je i definitivno otpala opcija da bi moglo da dođe do „rotacije“ vlasti i povratka Haljimijeve PDD na vlast u Bujanovcu.

Albanski izvori iz Bujanovca potvrdili su za Danas da su razgovori o „mogućoj promeni vladajuće koalicije vođeni u Beogradu“. Do tada je, kako kažu, bila otvorena opcija da PDD uz podršku srpskih partija ponovo preuzme lokalnu vlast, ali je postignut dogovor s naprednjacima da uđu u vladajuću koaliciju, tako da stranka Rize Haljimija, inače jedinog albanskog poslanika u Skupštini Srbije, definitivno ostaje u opoziciji.

(Danas)
FOTO: opština Bujanovac
comments powered by Disqus