ARHIVA
Objavio: smedia.rs 14.08.2012 | 15:29     Smedia preuzela: 14.08.2012 | 15:29

Sledeće nedelje razgovori o kreditu za železnice: Radovi kreću krajem 2012.

0
1088
Sledece-nedelje-razgovori-o-kreditu-za-zeleznice-Radovi-krecu-krajem-2012
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Predstavnici srpskih i ruskih železnica će u utorak, 21. avgusta, u Beogradu razgovarati o realizaciji projekata koji se finansiraju iz kredita Vlade Rusije od
800 miliona dolara, najavila je danas Železnica Srbije.Sledeće nedelje u Beogradu, 21. avgusta, sastaće se predstavnici srpskih i ruskih železnica. Razgovaraće se o realizaciji projekata koji će biti finansirani ruskim kreditom od 800 miliona dolara, a prvi radovi bi trebalo da počnu krajem godine, saopštile su Železnice Srbije.

Planirani rok za početak radova na drugom koloseku pruge Beograd-Pančevo je kraj 2012. godine, a radovi na rekonstrukciji deonice na Koridoru 10 Golubinci - Ruma je 1. mart 2013.

Cilj sastanka 21. avgusta je, kako je izjavio direktor Direkcije za infrastrukture Železnica Srbije Milan Maksimović, ubrzavanje zajedničkih aktivnosti na realizaciji projekata iz ruskog kredita.
Železnice Srbije osnovale četiri zavisna društva
Vanredni polasci "Beovoza" zbog kolapsa na Pančevcu
Novi ruski vozovi u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Ključni preduslov za potpisivanje prvog izvođačkog ugovora sa ruskom stranom je, prema njegovim rečima, usaglašavanje cene za projekat izgradnje i elektrifikacije drugog koloseka železničke pruge Beograd-Pančevo, a neophodno je završiti i niz drugih poslova.

Pored pregleda dosadašnjih aktivnosti, razgovaraće se o konkretizaciji dogovorenih projekata i perspektivama buduće saradnje. Radi koordinacije svih aktivnosti na započinjanju realizacije projekata, ruska firma "Zarubežstrojtehnologija", koja će biti nosilac aktivnosti, registrovala je predstavništvo u Srbiji, a u toku je i usaglašavanje cena i pozicija iz ponude sa predstavnicima ruske strane, rekao je Maksimović.

Rusku delegaciju predvodiće potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Vladimirovič Saltanov.

Firma "Zarubežstrojtehnologija" je sredinom maja zaključila ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP o izvođenju projektnih radova i inženjerskih istraživanja za dogovorene projekte.

Realizacija projekata odvijaće se po fazama. U prvoj fazi predviđena je izgradnja i elektrifikacija drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, rekonstrukcija šest deonica na Koridoru 10 i nabavka dizelmotornih vozova od ruske kompanije "Metrovagonmaš".


(Tanjug)
Foto: S media
comments powered by Disqus