ARHIVA
Objavio: smedia.rs 10.07.2012 | 13:17     Smedia preuzela: 10.07.2012 | 13:17

Sindikat srpske policije: Zaštitite nas na "EXIT-u"

0
1118
Sindikat-srpske-policije-Zastitite-nas-na-EXIT-u
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Sindikat srpske policije iz Novog Sada uputio je apel javnosti i nadležnima da se obrati pažnja na njihove kolege koje će obezbeđivati "EXIT" zbog tropskih vrućina.Sindikat novosadskih policajaca uputio je apel nadležnima da se zaštite njihove kolege koje će obezbeđivati predstojeći festival "EXIT" u Novom Sadu.

"U našem gradu se u periodu od 12.07.2012.-15.07.2012. godine održava internacionalana kulturna manifestacija „EXIT“, na kojoj se očekuje veliki broj posetilaca i gde će na obezbeđivanju istog događaja biti angažovan veliki broj policijskih službenika. Policijski službenici će svoju delatnost obavljati pod punom opremom, što po ovim meteorološkim uslovima predstavlja jako štetan uticaj po njihovo zdravlje. Takođe, određen broj policajaca je već angažovan na zadacima i poslovima, jer je veliki broj posetilaca stigao u Novi Sad.

Prema našim saznanjima, ništa nije učinjeno u smislu zaštite zdravlja policijskih službenika u vanrednim situacijama, u koje svakako spada i ova.
Sindikat policije: Osuđujemo terorizam na jugu Srbije
Nezavisni sindikat policije nastavio štrajk
Policijski sindikat protiv održavanja "Parade ponosa"

Jasno je da na ovakav način zaposleni rizikuju da ozbiljno naruše svoje zdravlje i to u situaciji kada se ljudima preporučuje što manje izlazaka iz kuće. Podsetićemo Vas na odredbu člana 33. Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, a po kojoj zaposleni ima pravo da odbije da radi, ako mu preti neposredna opasnost po život i zdravlje zbog toga što nisu sprovedene propisane mere za bezbednost i zdravlje na radnom mestu na koje je određen, sve dok se te mere ne obezbede.

Apelujemo na zamenika načelnika PU, da sprovede mere zaštite bezbednosti i zdravlja policijskih službenika i donese uputstvo za rad u vanrednim situacijama, a kojim bi policijskim službenicima bile omogućene češće pauze ili kraće smene, mogućnost ulaska u zatvorene rashlađene objekte, stavljanje na raspolaganje tečnosti, dežurstvo hitne medicinske pomoći, te eventualno dodatne olakšice, kako bi što lakše i efikasnije obavljali svoje zadatke i poslove u periodu održavanja festivala, kao i dok traju visoke temperature", kaže se u saopštenju Sindikata novosadske policije.

(S media)
comments powered by Disqus