ARHIVA
Objavio: smedia.rs 12.04.2012 | 17:58     Smedia preuzela: 14.04.2012 | 16:47

Sa rođenom sestrom dobio četvoro dece (VIDEO,FOTO)

0
12935
Sa-rodjenom-sestrom-dobio-cetvoro-dece-VIDEOFOTO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Evropski sud za ljudska prava odbacio je tužbu brata i sestre iz Nemačke koji su imali incestuozni odnos i tražili pravo da žive kao porodica.Sud u Strazburu je presudio da Nemačka ima pravo da zabrani incest. Patrik Štibing i Suzan Karolevski dobili su zajedno četvoro dece, od kojih je dvoje hendikepiranih.

Štibing je u Nemačkoj osuđen za incest i proveo je tri godine u zatvoru.

Troje od njihovo četvoro dece su povereni drugima na čuvanje. Štibing je kao dete bio usvojen i nije upoznao svoju biološku sestru dok kao dvadesetogodšnjak nije našao porodicu iz koje potiče.
Verenici otkrili da su brat i sestra tik pred venčanje
Hrvatska: Pušten maloletnik koji je silovao sestričine!
Ćerke silovao više od 40 godina!

Brat i sestra su se zbližili kada im je majka umrla. Oni sada insistiraju na tome da njihova ljubav nije drugačija od bilo koje druge. Zakon protiv incesta se delimično zasniva na povećanoj verovatnoći da će deca rođena u takvom braku biti hendikepirana.

Njihov advokat je u argumentaciji naveo da povećan rizik od hendikepa postoji i kada hendikepirani ljudi imaju decu ili kada je majka starija, ali da veze sa takvim osobama nisu zabranjene. Štibing tvrdi da je država ugrozila njegovo pravo na privatnost i porodični život.

Međutim Evropski sud za ljudska prava je presudio da zabrana incesta između brata i sestre ne krši osnovno pravo na zaštitu porodičnog života.

Nemački sudovi nisu osudili Štibingovu sestru, jer je imala poremećaj ličnosti i bila samo "delimično odgovorna" za svoje postupke, napominje se u presudi.

(Tanjug)
Foto: /truvianni.wordpreš.com
comments powered by Disqus