ARHIVA
Objavio: smedia.rs 08.04.2012 | 20:05     Smedia preuzela: 08.04.2012 | 20:05

Dačić: Ne može MMF da vodi politiku u Srbiji

0
896
Dacic-Ne-moze-MMF-da-vodi-politiku-u-Srbiji
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Na predizbornom skupu koalicije SPS-JS-PUPS, Ivica Dačić je izjavio da se "Međunarodni monetarni fond (MMF) neće dugo zadržati u Srbiji".Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Leskovcu da se "Međunarodni monetarni fond (MMF) neće dugo zadržati u Srbiji" ako on bude izabran za predsednika Republike i založio se i za obezbeđivanje istih subvencija stranim i domaćim investitorima i poljoprivrednicima.

"Ne može MMF da vodi politiku u Srbiji", rekao je Dačić na predizbornom skupu koalicije SPS-JS-PUPS, čiji je predsednički kandidat.
PUPS: Jedan dan u godini da bude Dan ćirilice
Dačić: Mandatar onaj ko mene podrži u drugom krugu
Koštunica: Izborimo se za slobodu (VIDEO)

On je istakao da južna Srbije mora da ima prioritet u razvoju države i zahvalio stranim investitorima što ulažu novac u našoj zemlji ukazavši da, kao što strani investitori imaju subvencije, to pravo moraju da imaju i domaći investitori i poljoprivredni proizvođači.

Govoreći o rezultatima rada MUP-a Dačić je naglasio: "U mojoj politici nema laži, a dokaz za to je ono što smo radili".

"Ja u predizbornoj kampanji neću ništa da otvaram", kazao je on. "Tu sam da zatvaram, a oni koji otvaraju neka paze da ih ne zatvorimo".

Dačić je u Leskovcu obišao Romsku mahalu i njenim žiteljima čestitao 8. april, Svetski dan Roma. "Nisam došao da vas ubeđujem da glasate za mene. Ja sam vam dolazio i pre izbora", kazao je Dačić i poručio okupljenima da glasaju u svom vlastitom interesu.

Na predizbornom skupu u Leskovcu potpredsednica SPS-a Slavica Ðukić Dejanović, koja zamenjuje predsednika Srbije, izrazila je očekivanje da će tu funkciju, posle izabora predati Dačiću.

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić je ponovio da će ta stranka nastaviti da brine o starijim sugrađanima poručivši da politika "tri P", odnosno "penzije prate plate", spasava penzionere.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je ukazao da je u Leskovcu ugašeno 15, a otvorene svega tri fabrike i poručio da pobeda koalicije "SPS-PUPS-JS" garantuje da će tom gradu biti vraćen stari sjaj.

Podsetivši na izrazito nizak priraštaj stanovništva u Srbiji, Marković je kazao da ova koalicija mora da se zalaže za borbu protiv "bele kuge", a ne da se porodilje obilaze samo za vreme kampanje.

"Kada mi pobedimo obezbedićemo da sve porodilje imaju primanja kada odsustvuju s posla, kao i dok su radile", kazao je lider Jedinstvene Srbije.

(Tanjug)
comments powered by Disqus