ARHIVA
Objavio: smedia.rs 23.03.2012 | 08:23     Smedia preuzela: 23.03.2012 | 08:23

Dodik otvorio predstavništvo Republike Srpske u Beču

0
854
Dodik-otvorio-predstavnistvo-Republike-Srpske-u-Becu
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
U Beču otvoreno Predstavništvo RS u Austriji. Otvaranje predstavništva važan trenutak za Republiku Srpsku, izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je u Beču Predstavništvo RS u Austriji.

Dodik je tom prilikom rekao da je otvaranje predstavništva važan trenutak za RS jer se otvara u gradu-centru ekonomskih, finansijskih, pa i političkih i regionalnih odnosa.
Dodik: Čeda Jovanović apsolutno neprihvatljiv
Dodik: Srbi u Srebrenici trpe nedopustivi pritisak
Dodik: Netačno da je Anđelinin film zabranjen

On je sinoć kazao da je politika RS evropska politika, koja ne isključuje borbu za nacionalne i državne interese Srba, koji žele da budu uvažavani i dele zajedničku evropsku perspektivu sa svim drugim narodima na Balkanu.

Kada je reč o BiH, Dodik je kazao da ona mora biti "dejtonska", i da može da postoji samo uz dogovor naroda koji u njoj žive.

Premijer RS Aleksandar Džombić je ukazao na odlične odnose, pre svega privrede, Austrije i RS, kao i da otvaranje predstavništva u Beču treba da proširi saradnju.

Inicijator za otvaranje predstavništva je Vlada RS, a cilj je da se pospeši saradnja u privrednom segmentu, privuku investicije, objasnio je Džombić.


Svečanom otvaranju Predstavništva, koje vodi Mladen Filipović, prisustvovali su ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čadjo, predstavnici poznatih austrijskih kompanija poput Štrabaga, Alpine, Rajfajzenbanke, i Privredne komore Austrije.
RS predstavništva ima u Beogradu, Štutgartu, Moskvi, Jerusalimu i Briselu.

(Tanjug)
comments powered by Disqus