ARHIVA
Objavio: smedia.rs 21.03.2012 | 11:13     Smedia preuzela: 21.03.2012 | 11:13

Gradski prevoz: Od aprila - više autobusa!

0
1418
Gradski-prevoz-Od-aprila-vise-autobusa
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Na devet linija javnog prevoza u Beogradu od 2. aprila stiže pojačanje u vidu dodatnih autobusa.Na autobuskim gradskim linijama broj 33, 35, 42, 43, 48, 79, 303, 610, kao i prigradskoj liniji 493 od 2. aprila ove godine biće uveden dodatan broj vozila, saopšteno je S media portalu iz firme "Bus Plus".

Povećanjem broja vozila na navedenim linijama smanjiće se vreme čekanja na stanici. Zahvaljujući građanima koji su redovno očitavali svoje Bus Plus kartice, Direkcija za javni prevoz dobila je odgovarajuće podatke koji će omogućili da pomenute linije budu pojačane dodatnim autobusima gradskog prevoza.
Sam obeležava stanice noćnog prevoza GSP
U kakvim se autobusima vozimo?
Predao se vandal koji je lomio "Bus Plus" validator!

Dodatnim vozilima pojačavaju se linije Pančevački most /Železnička stanica/-Kumodraž, Trg republike-Lešće/Groblje, Slavija/Birčaninova/-Petlovo brdo, Trg republike-Kotež, Pančevački most /Železnička stanica/-Miljakovac 3, Dorćol/SRC Milan Muškatirović/-Mirijevo 4, Ustanička-Zaklopača, Zemun/Kej oslobođenja/-Jakovo i Beograd-Mladenovac).

Pokazalo se da je na navedenim linijama broj očitavanja kartica izrazito veliki, što ukazuje na to da je postojeći kapacitet nedovoljan, odnosno da treba povećati broj angažovanih vozila.

- Analizom podataka dobijenih očitavanjem karata na ovim gradskim linijama uočili smo da zaista postoji potreba za uvođenjem dodatnog broja vozila i pojačavanjem njihove frekvencije. Dodatni broj vozila na ovim linijama će startovati početkom aprila. Još jednu izmenu smo napravili i na autobuskoj liniji Beograd-Mladenovac koja saobraća autoputem, tako što smo uveli još jedan polazak u popodnevnom špicu kako bi se rasteretila gužva kod Autokomande - kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća.

(S media)
comments powered by Disqus