ARHIVA
Objavio: smedia.rs 19.03.2012 | 20:58     Smedia preuzela: 19.03.2012 | 20:58

RIK proglasio izborne liste SRS, URS i Preokreta

0
737
RIK-proglasio-izborne-liste-SRS-URS-i-Preokreta
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras tri izborne liste - Srpske radikalne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Koalicije "Preokret".Na majskim izborima SRS će se naći na drugom mestu na izbornom listiću, URS na trećem, a koalicija "Preokret", koju predvodi Liberalno-demokratska partija, na četvrtom.

Prebrojavanjem je utvrđeno da je listu broj dva "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" podržalo 10.906 građana sa pravno ispravnim potpisima, dok je listu broj tri "Ujedinjeni regioni Srbije - Mladjan Dinkić" podržalo 12.178 građana sa ispravnim potpisima.

Lista broj četiri "Čedomir Jovanović - Preokret" podržana je sa 11.758 pravno ispravnih potpisa građana.
NS: Maja Gojković prva na listi URS
SNS odgovara na optužbe DS
Dačić: SPS odlučuje kada će biti izbori

Na večerašnjoj sednici je utvrđeno da u prošireni sastav RIK-a ulaze predstavnici liste "Čedomir Jovanović - Preokret" - diplomirana pravnica Milka Marinković kao član, a diplomirani pravnik Miloš Joksimović kao zamenik člana.

Listama SRS i URS ostavljeno je da do 30. aprila odrede svoje predstavnike koji će ući u prošireni sastav RIK-a.

Sinoć je RIK proglasio kao prvu izbornu listu "Izbor za bolji život -Boris Tadić", koju predvodi DS.

SRS, URS i "Preokret" svoje izborne liste RIK-u su predali sinoć, a ta komisija je dužna da u roku od 24 sata proglasi liste ili ukaže na nepravilnosti koje moraju da budu ispravljene.

Prvi na listi radikala je lider te stranke Vojislav Šešelj, koji je ujedno i nosilac liste, a potom slede Aleksandar Martinović, Elena Božić-Talijan, Zoran Krasić, Nemanja Šarović, Vjerica Radeta...

Za razliku od ostalih lista, koje su predložile 250 kandidata za poslanike, URS na svojoj izbornoj listi ima 245 kandidata, a prvi na listi je njen nosilac Mlađan Dinkić.

Za njim slede Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Boško Ničić, Vladan Vasić, Verica Kalanović...

Na listi "Preokreta" prvi je lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, a slede Žarko Korać, Ranka Savić, Zaharije Trnavcević, Aleksandar Jugović, Nataša Mićić, Miljenko Dereta...

(Tanjug)
comments powered by Disqus