ARHIVA
Objavio: smedia.rs 10.03.2012 | 15:42     Smedia preuzela: 10.03.2012 | 15:42

Međunacionalni sukobi u Makedoniji: Zapaljen most na Vardaru

0
1412
Medjunacionalni-sukobi-u-Makedoniji-Zapaljen-most-na-Vardaru
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Međunacionalni sukobi u Makedoniji ne jenjavaju. Nemiri u Skoplju se nastavljaju, a jutros je zapaljen most na Vardaru.U Skoplju je jutros zapaljen viseći most na Vardaru, koji spaja kvart Đorče Petrov i selo Laka, naseljeno makedonskim Albancima, saopštila je policija.

Most je zapaljen oko četiri časa sa strane kvarta Đorče Petrov i za sada nema informacije o uzorku požara, kao ni da li je podmetnut.

Međunacionalni sukobi u Makedoniji ne jenjavaju ni danas. U Skoplju su se potukla četiri lica, a među njima je bio i 17-ogodišnji A.L, kod kojeg je policija pronašla nož i bokser.
Nekoliko potresa u Skoplju
Zbog parkinga policajac ubio dvojicu (VIDEO)
U Makedoniju samo sa ličnim kartama

Na Bulevaru Nikola Karev četiri lica su bacala kamenje na autobus gradskog saobraćaja. Polomljeno je staklo pored prednjih ulaznih vrata i oštećen lim na gornjoj platformi autobusu. Napadači su pobegli u nepoznatom pravcu.

Nekoliko minuta posle ponoći nepoznato lice je tvrdim predmetom polomilo staklo na zadnjim vratima autobusa, a oštećeno je i vozilo marke pežo.

Incidenata je bilo i u zapadnom delu zemlje, u Tetovu, gde većinsko stanovništvo čine pripadnici albanske zajednice.

Jedan policajac je povrijeđen dok je pokušavao da spreči tuču između grupe od šest-sedam osoba, koja je napala D.K. (23) i N.K. (23).

Prema izjavama ovih dvadesettrogodišnjaka, njih su bez bilo kakvog povoda napala lica albanske nacionalnosti oborivši ih na zemlju, a zatim su počeli da ih tuku. Incident je sprečio policajac koji je dobio posekotine po licu.

U Tetovu je prethodno registrovan još jedan incident, kada je grupa mladića albanske nacionalnosti napala 16-ogodišnju učenicu tetovske gimnazije.

(Nezavisne.com)
comments powered by Disqus