ARHIVA
Objavio: smedia.rs 25.12.2011 | 15:32     Smedia preuzela: 25.12.2011 | 15:32

Novi uslovi za penziju

0
5104
Novi-uslovi-za-penziju
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Od početka naredne godine muškarcima se za sticanje prava na starosnu penziju povećava minimalna starosna granica za četiri meseca.Uslovi za penzionisanje muškaraca menjaju se od 1. janura 2012. godine, dok žene i naredne godine u penziju odlaze pod sadašnjim uslovima.

"Za sticanje prava na starosnu penziju u odnosu na 2011. godinu, povećava se minimalna starosna granica za muškarce za četiri meseca, dok se postojeći uslovi za osiguranike žene - 35 godina staža i najmanje 53 godine života neće menjati do 2013. godine", rekla je državna sekretraka u Ministarsvu rada i socijalne politike Radina Todović.
Krkobabić: Plate i penzije se neće menjati
Smederevo: 12,5 godina zatvora za lažne penzije
Novca za penzije ima samo za još pola godine!

Ona je precizirala da će muškarci naredne godine u starosnu penziju odlaziti ako imaju 40 godina staža osiguranja i najmanje 53 godine i osam meseci života.

Todovićeva je podsetila da će se starosne granice za penzionisanje postepeno povećavati do 2023. godine. Pa će tada moći da se u penziju odlaziti uz navršenih 40 (muškarac), odnosno 38 (žena) godina staža i najmanje 58 godina života.

Svi koji zahteve za penzionisanje podnesu do 31. decembra ove godine penzionisaće se prema postojećim uslovima, bez povećanja starosne granice.

(Beta)
comments powered by Disqus