ARHIVA
Objavio: smedia.rs 16.09.2011 | 15:48     Smedia preuzela: 16.09.2011 | 15:48

U Mrčajevcima počela ``Kupusijada``

0
1982
U-Mrcajevcima-pocela-Kupusijada
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
U Mrčajevcima počela deveta po redu turističko-ugostiteljska manifestacija "Kupusijada". U naredna tri dana ugostitelji će se nadmetati u pripremanju jela od kupusa za nagrade "Zlatni","Srebreni" i "Bronzani lonac".U Mrčajevcima je danas počela turističko-ugostiteljska i zabavno-muzička manifestacija "Kupusijada", deveta po redu, koja će trajati do nedelje uveče.

Organizatori su predvideli bogat i raznovrstan program, a u ovom, najpoznatijem šumadijkom selu već su potpaljene vatre ispod brojnih zemljanih lonaca u kojima se krčka čuveni svadbarski kupus.

Sa posebnim interesovanjem očekuje se nadmetanje u pripremanju jela od kupusa za nagrade "Zlatni","Srebreni" i "Bronzani lonac",kao i takmičenje pod nazivom "Celo selo kuva", za koje se prijavilo više desetina meštana. Pripremljene su, takođe, izložbe proizvoda narodne radinosti,razna sportska takmičenja i pesničke večeri.
Počinje festival "Zalet mogla"
Otvorena "Smederevska jesen"
Počinju 30. "Matićevi dani"

Predsednik Turističke organizacije Čačka, Mikan Stevanović, očekuje u sledeća tri dana blizu 100.000 gostiju, za koje se pripremaju jela od oko 50 tona kupusa, ubranog u ovom bogatom povrtarskom kraju na obali Zapadne Morave.

(Tanjug)
comments powered by Disqus