ARHIVA
Objavio: smedia.rs 01.09.2011 | 14:11     Smedia preuzela: 01.09.2011 | 14:11

Otvorena OŠ "Dragan Lukić" (VIDEO)

0
4615
Otvorena-OS-Dragan-Lukic-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Danas je svečano otvorena Osnovna škola "Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi. Prvačići su na poklon dobili rančeve sa školskim priborom. Otvaranju prisustvovao gradonačelnik Dragan Đilas.Nova Osnovna škola "Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi počela je danas sa radom, a u njenim klupama tokom ove školske godine sedeće 595 učenika, od čega 132 prvaka.

Ðacima svih razreda na raspolaganju će biti 32 učionice, četiri kabineta, biblioteka, trpezarija, kao i tereni za košarku, odbojku i rukomet. Ukupna vrednost investicija u izgradnju škole je 400 miliona dinara.

Prvačići nove škole dobili su na poklon rančeve sa šest svezaka, pernicom, bojicama i priborom za pisanje.

Škola "Dragan Lukić" specifična je po tome što je završena u veoma kratkom roku, za 100 dana, naveo je gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas, koji se na otvaranju zahvalio svim onim koji su radili na njenom izgrađivanju i tokom leta.

Počinje školska godina
Jagodina: Ðacima prvacima po 8.000 dinara- Srećan sam i što ova škola nosi ime pesnika Dragana Lukića, koji je ceo život posvetio deci i uz čije smo pesme svi odrasli - rekao je Ðilas.

On je najavio da će na početku sledeće školske godine biti otvorena škola u Višnjičkoj banji, kao i da će biti rekonstruisana škola u Ovči.

Gradonačelnik je obišao i gradilište pored škole, na kome je predviđeno da za šest meseci bude izgrađen vrtić za 256 dece.

Otvaranju škole prisustvovala je i supruga pokojnog pesnika Dragana Lukića, a pre nekoliko dana, opština Novi Beograd pokrenula je akciju doniranja knjiga za školsku biblioteku, tokom koje svi zainteresovani građani mogu da poklone knjige školi.

(Tanjug)
Foto: Beta
comments powered by Disqus