ARHIVA
Objavio: smedia.rs 19.08.2011 | 22:15     Smedia preuzela: 20.08.2011 | 03:45

Prostitutke nikad jeftinije!

0
14042
Prostitutke-nikad-jeftinije
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Najstariji zanat toliko raširen u Srbiji da naše noćne dame podmiruju čitav region. Prostitucija - kršenje javnog reda. Kupovina ljubavi nije kažnjiva.Prostitucijom u Srbiji bave se mladi i stari, žene, ali i muškarci. Ima ih na ulici, pored autoputeva, ali i u elitnim beogradskim hotelima, luksuznim salonima lepote, naveliko reklamiranim centrima za masažu... Najstariji zanat na svetu u Srbiji je veoma razgranat, a u poslednje vreme "dame" sa ovdašnjeg prostora zapljusnule su i jadransku obalu u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.
Uhapšen makro i dve prostitutke
Ispovest prostitutke: Otišla sam na Kosovo da prehranim decu!
KiM: Prostitutke ekspresno proterane

U Srbiji se, međutim, bavljenje prostitucijom tretira kao prekršaj i to onaj o javnom redu i miru. Prema zvaničnim podacima MUP Srbije, u prvih šest meseci ove godine evidentirano je 176 ovakvih dela (odavanje prostituciji i ustupanje prostorija radi prostitucije). Najviše ih je bilo u Beogradu - 137, odnosno više od 77 odsto, a odmah potom sledi Novi Sad - 27, odnosno 15 odsto.

- Ima ih iz raznih socijalnih slojeva - kaže, za "Novosti", Dragana Starčević, inspektor u odeljenju za javni red i mir beogradske policije.

- Neke nemaju ni osnovnu školu, a imali smo i slučaj gde je devojka diplomirala na dva fakulteta. Dešava se da se i žene u poodmaklim godinama odaju prostituciji, jer su ostale bez posla. Većini je zajedničko to da žive u teškim materijalnim uslovima i da im je to jedini način da zarade.

Otkad postoje one koje prodaju telo, tu su i oni koji ih navodno štite, nalaze im mušterije, podvode... Od januara do kraja juna ove godina iza rešetaka se našlo 12 makroa, koji su "posedovali" 16 prostitutki. Nisu samo muškarci makroi, kako se obično misli, sve je više žena u tom poslu.

Prema međunarodnim statističkim podacima, posle trgovine drogom i oružjem, prostitucija je treći najunosniji vid zarade organizovanih kriminalnih grupa. U ovom "biznisu" obrću se milijarde dolara godišnje, dok one koje sve to "zarade" dobijaju samo mrvice.

Cena tela u Srbiji, ali i u okolnim državama, nikada nije bila niža. I ovde je konkurencija učinila svoje, pa je pola sata uživanja na ulici dvadesetak evra, dok one koje se bave "visokom" prostitucijom za isto vreme dobijaju nekoliko stotina evra.

Policija je prošle godine iza rešetaka smestila i 43 makroa, koji su podvodili 57 prostitutki. Nijedna mušterija, međutim, nije zaradila lisice, iako bez njih ne bi bilo ni prostitucije. Naš zakon ne smatra kupovinu ljubavi ni krivičnim a ni prekršajnim delom. Stručnjaci su uvereni, a to svedoči i praksa nekih evropskih zemalja, da se prostitucija najbolje suzbija kada se kažnjavaju i klijenti.

(Večernje novosti)
comments powered by Disqus