ARHIVA
Objavio: smedia.rs 28.07.2011 | 15:47     Smedia preuzela: 28.07.2011 | 15:47

Zakazivanje za pasoš i lične karte od sad i putem Interneta

0
14027
Zakazivanje-za-pasos-i-licne-karte-od-sad-i-putem-Interneta
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Za sve građane Beograda i Novog Sada od danas je moguće zakazivanje za pasoše i lične karte putem Interneta. Posle probne faze sistem elektronskog zakazivanja biće primenjen u svim organima državne uprave i lokalne samouprave koji žele da smanje gužve na svojim šalterima.Beograđani i Novosađani od danas mogu putem Interneta na portalu www.euprava.gov.rs da zakažu termin za predaju dokumenata za izdavanje ličnih karata i pasoša u četiri policijske stanice na teritoriji policijskih uprava Čukarica, Novi Beograd, Zemun i Zvezdara i Novi Sad.

Termin za predaju dokumenata moguće je zakazati najviše 14 dana unapred, pri čemu je za svaki šalter raspoloživo 30 termina dnevno.

Brzina uključivanja ostalih policijskih stanica u ovaj sistem zakazivanja termina zavisi od zainteresovanosti građana i od ispunjenosti minimalnih tehničkih uslova u svakoj stanici - veza s Internetom, računar i štampač, navodi se u saopštenju Uprava za Digitalnu agendu Ministarstva za kulturu, informisanje i informaciono društvo.
Po dokumenta bez papira
MUP sprema zakon po kojem će Romi dobiti dokumenta
Kosovo: Policija oduzima nova dokumenta iz Srbije

Napominje se da je ta funkcionalnost za sada dostupna samo za usluge zakazivanja termina za dobijanje ličnih dokumenata - lična karta i pasoš, koje preko Portala pruža MUP.

Cilj Uprave za Digitalnu agendu i MUP-a je da pilot projektom elektronskog zakazivanja pomognu u smanjenju redova i gužvi na šalterima, pogotovo sada u sezoni godišnjih odmora i građanima olakšaju proces dobijanja ličnih dokumenata.

Posle pilot faze, sistem elektronskog zakazivanja biće primenjen u svim organima državne uprave i lokalne samouprave, koji žele da smanje gužve na svojim šalterima i mogu da obezbede minimalne uslove za funkcionisanje.

(Tanjug)
comments powered by Disqus