ARHIVA
Objavio: smedia.rs 03.07.2011 | 07:40     Smedia preuzela: 03.07.2011 | 20:00

Objavljeni konačni rezultati ispita za srednje škole

0
7378
Objavljeni-konacni-rezultati-ispita-za-srednje-skole
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Budući srednjoškolci danas će moći da vide konačne rang liste završnih ispita u svojim osnovnim školama.Konačni rezultati završnog ispita za osmake objavljeni su jutros u osnovnim školama, a buduće srednjoškolce pre upisa čeka još jedna obaveza - popunjavanje liste zanimanja i škola čiju bi diplomu voleli da steknu.

Na pojedinim fakultetima ostalo mesta za septembarski rok


Djaci sutra i u utorak u svojim osmoletkama predaju popunjenu listu od 20 srednjih škola, profila i smerova gimnazija, navodeći ih po prioritetu, po zanimanjima koja bi najpre da upišu.

Objavljeni preliminarni rezultati, danas i sutra prigovori


Obrazac za unos želja popunjava se štampanim slovima i, kao i prijava, dobija se uz Konkurs za upis u srednje škole.

U zavisnosti od broja bodova na završnom ispitu, uspeha u osnovnoj školi i na takmičenjima, učenik će biti upisan u prvi željeni profil i školu za koju ima dovoljan broj poena.

Ukoliko je veći broj kandidata sa istim brojem bodova, prednost u rangiranju imaće nosioci Diplome "Vuk Karadžić", zatim oni koji su bili bolji na takmičenjima, a zatim i đaci sa više poena na završnom ispitu, predviđeno je konkursnim pravilima.

Pre samog upisa, učenici će imati priliku da provere tačnost liste želja i sve eventualne ispravke biće poslate u centralnu bazu podataka.

Konačan raspored učenika
po srednjim školama biće objavljen u matičnim osnovnim školama 13. jula, a tog i narednog dana za primljene učenike trajaće upis.

Spiskovi raspoređenih učenika dostavljaju se i odgovarajućim srednjim školama.

(Tanjug)
comments powered by Disqus