ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.09.2010 | 22:55     Smedia preuzela: 01.10.2010 | 08:33

Legijina kuća postaje vrtić!

0
1207
Legijina-kuca-postaje-vrtic
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Oduzeta vila Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad uskoro će biti pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama.Kuća Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad, koju mu je država trajno oduzela, biće pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama, saznaje P r e s s. Od prvobitnog plana da Legijina kuća bude prodata na licitaciji odustalo se pošto je procenjeno da niko ne bi smeo da je kupi. Tako će Ulemekova kuća od 180 kvadrata biti dodeljena gradu Beogradu za otvaranje specijalne predškolske ustanove.

Ulemekovu vilu u jednom od najlepših delova Beograda moći će da koriste deca koja imaju probleme sa vidom, sluhom, deca sa mentalnim smetnjama i autistična deca. Najpre se planiralo da Legijina kuća bude pretvorena u starački dom, ali su stručnjaci, ipak, procenili da je ovaj objekat pogodniji za smeštaj dece.

Kuća od 350.000 evra

Saznanja Presa potvrdio je juče državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen:

- Nakon što smo dva druga oduzeta objekta dodelili vrtićima, mi smo nedavno gradu Beogradu ponudili i kuću Milorada Ulemeka Legije... Prvobitno je postojala ideja da to bude objekat za potrebe starih lica, ali je izvršena procena da je objekat pogodniji i potrebniji za smeštaj dece sa posebnim potrebama - objašnjava Homen koji kaže da će država nastaviti sa praksom da oduzete mafijaške objekte pretvara u državne ustanove za smeštaj dece i starih ljudi:

- Nama i jeste cilj da oduzimanjem imovine kriminalcima pomognemo onima prema kojima život nije bio pravedan koliko treba. Sva deca zaslužuju pravo da idu u vrtiće i škole i država mora da im obezbedi adekvatne objekte... - kazao je Homen Presu.

Prema njegovim rečima, ugovor sa gradskim vlastima o preuzimanju Legijine kuće u Ulici Ilije Stojadinovića 87 u Filmskom gradu vrlo brzo će biti potpisan. Procenjuje se da ova kuća vredi više od 350.000 evra.

Počupani kablovi...

Prema saznanjima Presa, Legijina kuća, iako je jedan od prvih objekata koji je oduzet nakon donošenja Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, vrlo je teško našla korisnika. Od prodaje se odmah odustalo pošto je procenjeno da niko neće smeti da kupi kuću jednog od najopasnijih kriminalaca u Evropi. Inače, pre nego što je država oduzela kuću, Legijini prijatelji su počupali sve kablove u njoj, isključili struju, polupali kupatilo. Uz to, državi je ostao i deo neplaćenih računa za struju, vodu i komunalije...
comments powered by Disqus