ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.09.2010 | 16:22     Smedia preuzela: 02.10.2010 | 00:04

Daša i Šilja osvajaju slušaoce Radija S

0
5797
Dasa-i-Silja-osvajaju-slusaoce-Radija-S
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Sa novom programskom šemom, najslušanija radio stanica u Srbiji dobila je ozbiljna voditeljska pojačanja, kao i veoma zanimljive sadržaje. Sem poznatog TV lica Voje Nedeljkovića koji je počeo da vodi emisiju „Vojevanje“, na ovu radio stanicu „prešao“ je i najprepoznatljiviji glas konkurentske radio stanice „Top FM“.Naime, popularni Šilja je u programu Radija S počeo da vodi emisiju „Odašiljač“. Kako bi mu našli odgovarajuću partnerku, u program se vratila i zamenica glavnog urednika Daliborka Delibašić sa kojom svakodnevno vodi emisiju od 14 do 16 časova.

Šiljo, prešao si sa druge radio stanice na Radio S i iz drugačije radijske forme u „Odašiljač“. Kakvi su tvoji utisci i da li ti je trebalo vremena da se navikneš?


Š: Bilo je čupavo, moram da priznam. Radi se o dve različite radijske filozofije, a navike su navike. Ranije sam imao nedeljne, a sada gomilu dnevnih obaveza i uostalom, više se ne obraćam beogradskoj publici, već i onoj u Vranju, Čačku ili Negotinu. To zahteva drugačiju pripremu, a i odgovornost je mnogo veća, ali je i promocija bolja.

Emisija je u etru već četiri nedelje. Kakvi su komentari i da li ste vi zadovoljni kako je sve krenulo?

Š: Evo u svojoj četvrtoj nedelji emisija dobija formu koju smo i priželjkivali... Dobro se zabavljamo i verujem da publika to oseća!

D: Za komentare trenutno pitamo uglavnom kolege i ljude koji su naši prijatelji. Ovi prvi su profesionalno surovi, a ovi drugi pristrasni... :) Uglavnom prihvatamo sve komentare i trudimo se da ih konstruktivno iskoristimo! Što se tiče slušalaca Radija S i onih koji su sa nama radnim danima od 14 do 16h, moje skromno mišljenje je da ovo što nas dvoje radimo polako počinje da im se „uvlači pod kožu“!Koliko vam je bilo teško da se naviknete jedno na drugo, odnosno rad u paru?

Š: Uigravanje još traje, ali “Odašiljač” ne trpi... Do sada sam uglavnom sam odgovarao za sve što odlazi u etar....ovo je potpuno drugačije iskustvo... rad u paru može da bude privilegija, ali i jezivo maltretiranje ukoliko ne razumete jedno drugo.

D: Da! Da! U početku smo se jezivo maltretirali... Rad u paru, naročito kada je u pitanju emisija ovakve forme, zahteva dobro poznavanje onog ko sedi pored vas u studiju. To je velika prednost. Međutim, nas dvoje smo uspeli da ono što je bio naš minus, a to je da se ne poznajemo baš sjajno, pretvorimo u plus. Iz emisije u emisiju iznenađujemo jedno drugo i slušaocima pružamo priliku da prate to naše upoznavanje i zajedno se sa nama smeju, ali dožive i poneki blagi šok!

Dašo, neki su prokomentarisali da ste se u emisiji predstavili kao dobar i loš policajac, gde si ti loš policajac. Da li ste namerno tako podelili uloge i kako reagujes na te komentare? Da li bi se donekle složila sa tom konstatacijom?

D: Ali uopšte nismo tako planirali... :) Naprotiv! Šilja je trebalo da bude taj „loš policajac“. Međutim, događaji koje smo komentarisali, slušaoci koji se uključuju u program, vremenske prilike... :), sve je to uticalo da se naše uloge preokrenu i da ja otkrijem da ja ustavari i nisam takva dobrica! :)
Koliko ste u kontaktu sa vasim slušaocima i na koji način? Da li vas oni savetuju, daju ideje, komentare, kritike?

Š: Naravno... Odmah je uspostavljen link... Komuniciramo putem sms-a, mail-a (odasiljac@radios.rs) ili Facebookom (Odašiljac Šiljodaševic)... Javljaju, predlažu, opominju...a za sve dileme koje postoje Odašiljac angazuje Višnjicu, vidovito morsko prase, koju plaćamo kupusom.

Počeli ste saradnju sa portalom S media povodom anketa koje se realizuju. Kako slušaoci reaguju na to i da li su se „najgori“ nominovani ljutili što su se našli kao predlozi?


Š: U svetu je trend da najgori u sezoni dostojanstveno podnose nominacije, primaju maline i slično. Kod nas je već drugacije... Zlatni praziluk javnim ličnostima jos uvek ne predstavlja promociju.

D: Slušaoci Radija S su uvek voljni da učestvuju u ovakvim anketama. Glasaju, predlažu, ljute se...

Šta spremate za slušaoce u narednom periodu?

Š: Evo, upravo je krenula saradnja sa Vukajlijom... Vukajlija je opasno duhovit sajt, a ukoliko neko nije upoznat sa njihovim radom mogu da kažem da se radi o Rečniku slenga i idioma u srpskom jeziku. Uz njihovu pomoć pokušavamo da definišemo mnoge nedoumice i skrivena značenja vezana za naš jezik.

Da li nekada zamišljate vašeg prosečnog slušaoca? Da li možete da ga opišete?

Š: Ima brkove... bez obzira na pol!

D: Paaa... Dok radimo emisiju, ja uglavnom razmišljam o onima koji nas slušaju, a odgovaraju opisu iz Vukajlije koji kaže SVE JA MORAM... Pa ko se pronašao, pronašao!
comments powered by Disqus