ARHIVA
Objavio: smedia.rs 18.06.2013 | 12:49     Smedia preuzela: 18.06.2013 | 13:22

Obradović: Policija će čuvati testove iz matematike

0
1029
Obradovic-Policija-ce-cuvati-testove-iz-matematike
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ministar prosvete izjavio je da ne postoje dokazi da je "provaljen" i juče polagani test iz srpskog jezika.Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenog glasniku dežurati policija.

Obradović je novinarima u parlamentu rekao da će učenici sutra polagati tekst iz matematike jer je "provaljen" onaj koji je trebalo da polažu i najavio policijsku istragu koja bi, kako je naglasio, trebalo da otkrije kako se to dogodilo.

"U večernjim satima novi testovi će biti distribuirani školama, a čitav proces distribucije do školskih uprava nadziraće i policija", rekao je Obradović.
KAKO JE OVO MOGUĆE: U Pirotu polagali test iz srpskog pod brojem dva!
ZBOG SKANDALA SA TESTOVIMA: Tviteraši masovno traže ostavku ministra prosvete Žarka Obradovića (FOTO)
PRIČA KOJA JE DIRNULA MILIONE: Zbog bolesne drugarice održali matursko veče u bolnici! (VIDEO)

Ministar prosvete izjavio je da ne postoje dokazi da je "provaljen" i juče polagani test iz srpskog jezika. Međutim, Sindikat radnika u prosveti Srbije tvrdi da su se testovi iz srpskog juče prodavali po ceni od 4.000 dinara u pojedinim školama zbog čega traže od Ministarstva prosvete najoštrije sankcije protiv direktora, supervizora i svih odgovornih osoba u tim školama.
DS zahteva ostavku Žarka Obradovića
"DS zahteva ostavku Žarka Obradovića. Ukoliko je sam ne podnese i ukoliko ne oseća odgovornost za ovo, DS zahteva od Vlade Srbije da ga smeni", rekla je portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Sindikat navodi da su se takve pojave dešavale i u prethodnim periodima, ali da se nisu sprovodile sankcije, niti su odgovorna lica snosila odgovornost za te i takve nezakonite radnje. Slične tvrdnje izneo je i Forum beogradskih osnovnih škola, navodeći da su se prošle godine testovi za ispite prodavali na Zelenom vencu, da je ozbiljna istraga obećana, a da nikakvo saopštenje o rezultatima te istrage nije izdato do danas.

"Nemamo nikakvih prijava da su se bilo kakve malverzacije dogodile u vezi sa testovima iz srpskog" rekao je ministar. Upravi kriminalističke policije predati su svi dokazi i dokumentacija kako bi se utvrdilo ko je ukrao i prosledio testove iz matematike.

(Tanjug/ B92)

FOTO: Beta/ Miloš Miškov
comments powered by Disqus