ARHIVA
Objavio: smedia.rs 20.05.2013 | 22:45     Smedia preuzela: 20.05.2013 | 22:45

ŠERIJATSKI ZAKON NE OPRAŠTA: Zbog braka sa raspuštenicom, dvojica javno bičevana (VIDEO)

0
400
SERIJATSKI-ZAKON-NE-OPRASTA-Zbog-braka-sa-raspustenicom-dvojica-javno-bicevana-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ukupno 90 udaraca je dodeljeneo dvojici muškaraca koji su učestvovali u sklapanju braka žene koja se ranije razvela.Sud islamističkih pobunjenika u severnom sirijskom gradu Sarakeb, osudio je na javno bičevanje dvojicu muškaraca, jer su suprotno šerijatskom zakonu bili uključeni u venčanje mlade raspuštenice, obelodanjeno je danas u formi video zapisa na internetu.
Devojčica bičevana zbog obraćanja muškarcu
Provalili čoveku u kuću i bičevali ga iz verskih razloga
Zbog alkohola 80 udaraca bičem

U video zapisu je pokazano čitanje presude na sudu koji je utvrdio da je stariji od dvojice muškaraca, kriv jer je mlađem odobrio da uđe u brak sa njegovom ćerkom koja se razvela pre manje od tri meseca, prenela je agencija Rojters.

Starešina suda islamskih pobunjenika naveo je da bi, u normalnim uslovima, njih dvojica bila kažnjena smrću, ali zbog dvogodišnjeg rata u Siriji, sud je izrekao kaznu od 50 udaraca bičem za starijeg i 40 udaraca za mlađeg muškarca.

Na snimku se vidi kako dvojica leže na zemlji, dok maskirani izvršilac premlaćuje jednog, pa drugog.

Među pobunjenicima u Siriji su pretežno suniti koji se bore protiv vlasti Alavita koji čine većinu režima predsednika Bašara al-Asada.

Vremenom na teritoriji pod njihovom kontrolom vlast je poprimila islamistički ton i pobunjenici uspostavljaju sudove koji primenjuju šerijatski zakon, čemu se suprostavlja manjina druge veroispovesti - hrišćani, Druzi i Alaviti.(Tanjug)
Foto: Printscreen YouTube
comments powered by Disqus