ARHIVA
Objavio: smedia.rs 22.03.2013 | 08:24     Smedia preuzela: 23.03.2013 | 01:23

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: Fatalna ujna u seksualnoj vezi sa 17-godišnjim nećakom, podsticala ga na ubistvo muža

0
5794
SLUCAJ-KOJI-JE-SOKIRAO-HRVATSKU-Fatalna-ujna-u-seksualnoj-vezi-sa-17-godisnjim-necakom-podsticala-ga-na-ubistvo-muza
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ponavlja se suđenje Slađani Novoselnik i njenom 17-godišnjem nećaku, prvobitno osuđenima na 22, odnosno 10 godina zatvora zbog ubistva Domagoja Novoselnika.Preokret u jednom od medijski najeksponiranijih slučajeva u hrvatskoj kriminalističkoj istoriji. Slučaj ubistva Domagoja Novoselnika, zbog kojega je njegova supruga Slađana Novoselnik bila osuđena na 22 godine, a njen 17-godišnji nećak na 10 godina zatvora, biće ponovljen.
UČITELJICA OPTUŽENA ZBOG SEKSA SA UČENICOM: Imale odnose u školi, neposredno posle roditeljskog sastanka
ŠOKANTNA ISPOVEST MAJKE: "Moju malu ćerku na Fejsbuku zlostavlja pedofil"
NAMAMIO DECU PREKO "FEJSA": Nudio im poklone pa ih seksualno iskorišćavao

Pitanja na koja će splitski sud morati da odgovori u ponovljenom postupku su brojna. Da li li "fatalna ujna" tražila da ubije muža ili ga je nećak ubio iz ljubomore? Je li ona manipulisala 17-godišnjim nećakom ili je nećak mozak ubistva koje je počinio zbog ljubomore? Je li ujna u čitav slučaj upala grubo iskoristivši maloletnika da ostvari njene interese ili je pak žrtva spleta okolnosti u kojem se našla zbog svoje slabosti: prema mužu s jedne i maloletnom nećaku s druge strane?

Prvobitnom presudom je Slađana, koju su mediji zbog vanbračne afere s deset godina mlađim nećakom prozvali “fatalna ujna”, bila je osuđena jer je seksom manipulisala 17-godišnjim nećakom, nagovorivši ga da kuhinjskim nožem usmrti njenog supruga i svojeg ujaka, a maloletnik je dobio desetogodišnju zatvorsku kaznu kao izvršitelj ubistva koje je u julu 2011. počinio u Vrisniku na otoku Hvaru, gde su se sve troje doselili iz Virovitice.

Ali, Vrhovni sud je ovakvu presudu pre nekoliko dana ukinio iz nepoznatih razloga.

Ljubavni trougao

Osuđeni 17-godišnjak odmah nakon hapšenja tvrdio je da je ujaka ubio u samoobrani, da bi u finalu suđenja rekao kako ga on uopšte nije ubio, nego da je to učinila ujna u koju je bio zaljubljen i kako je on na sebe u početku preuzeo krivicu da bi je zaštitio. Slađana Novoselnik priznala je jedino da je jedanput imala seksualni odnos s nećakom, ali zato što je on prema njoj u jednom razdoblju bio jako pažljiv, ali ne i da su bili u dugoj vezi.

Takve navode “fatalne ujne” potvrdio je i psihijatrijski veštak, koji je nakon obavljenih veštačenja zaključio da je ona s jedne strane gajila emocije prema mužu, koje naziva voljenjem, a u vezi s maloletnikom imala je “jedan doživljaj koji joj se godio”. Takođe, kako je istaknuto u žalbi na osnovi koje je ukinuta presuda, 17-godišnjak je bio maloletan samo po datumu rođenja; jer on je “fizički snažan momak”, a psihički je osoba koja zna što hoće, te se jako teško može reći da je zaveden i izmanipulisan.

Najviše polemike međutim izazvao je deo njegovog iskaza prema kojem je svojoj ujni Slađani rekao “da će se ujaka rešiti do kraja avgusta”, a na šta ga je ujna navodno ohrabrila rekavši mu da pazi na sebe. Tom navodnom razgovoru maloletnika i ujne niko drugi nije prisustvovao i nema svedoka koji maloletnikov iskaz mogu potvrditi.
Međutim, sud je taj deo iskaza ocenio verodostojnim i u njemu našao najviše elemenata za to da ga je Slađana podsticala na ubistvo muža.

Još jedna vest izazvala je veliku pažnju u regionu. Ljubomorni mladić nožem izbo devojku jer je našla drugog dečka. Pre nego što je pokušao da je ubije, dao joj tri opcije - da se uda za njega, da je siluje ili ubije. Opširnije OVDE

(Jutarnji.hr)
Foto: guliver/thinkstock (ilustracija)
comments powered by Disqus