ARHIVA
Objavio: smedia.rs 09.03.2013 | 09:44     Smedia preuzela: 09.03.2013 | 09:44

Maduro v.d. predsednika Venecuele (VIDEO)

0
97
Maduro-vd-predsednika-Venecuele-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Bivši potpredsednik Venecuele, nekoliko sati posle sahrane Uga Čavesa, položio zakletvu i preuzeo dužnost v.d. predsednika države.Nekoliko sati posle sahrane Uga Čavesa, za vršioca dužnosti predsednika Venecuele zvanično je imenovan Nikolas Maduro i najavljeno je da će opšti izbori biti raspisani u narednih 30 dana, javio je britanski Bi-Bi-Si (BBC).
Više od dva miliona ljudi na ulicama Karakasa odalo poštu Čavezu (VIDEO)
„ĆAO, KOMANDANTE“: Kako je Čavezova smrt podelila svetsku javnost (FOTO)
ODLAZAK ČAVEZA: Venecuela u suzama, svet u žalosti (FOTO)

Maduro, bivši potpredsednik ove latinoameričke države, položio je zakletvu u Narodnoj skupštini u Karakasu, čime je preuzeo ulogu v.d. predsednika države.

"Zaklinjem se u ime apsolutne lojalnosti komandantu Ugu Čavesu da ćemo braniti Bolivarski ustav, čvrstom rukom slobodnih ljudi", izjavio je Maturo u skupštini, a vatromet se rasplamsao nad Karakasom pošto je v.d. predsednika položio zakletvu.Glavna venecuelanska opoziciona koalicija bojkotovala je polaganje zakletve, a lider opozicije Enriko Kapriles izjavio je da je postavljenje Madura neustavno i da bi, prema ustavu, predsednik Narodne skupštine trebalo da preuzme ulogu v.d. predsednika države.

Venecuelanski lider Čaves preminuo je 5. marta posle duge i teške bolesti, oficijelna sahrana obavljena je juče u Karakasu, a njegovo telo će biti balsamovano i trajno izloženo u vojnom muzeju u Karakasu gde je Čaves 1992. kao vojni oficir zarobljen posle neuspelog puča.

Zgrada će biti pretvorena u "muzej revolucije".

(Tanjug, Foto: Beta/AP Photo/Ariana Cubillos)
comments powered by Disqus