ARHIVA
Objavio: smedia.rs 20.02.2013 | 14:43     Smedia preuzela: 20.02.2013 | 14:43

Krivični postupci zbog zloupotreba: Oštetili "Tigar" za 460 miliona

0
95
Krivicni-postupci-zbog-zloupotreba-Ostetili-Tigar-za-460-miliona
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Pokrenuti krivični postupci protiv odgovornih osoba u "Tigru" zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i firmu oštetili za više od 460 miliona dinara.Pred Višim javnim tužilaštvom u Pirotu, Osnovnim i Višim sudom pokrenuti su krivični postupci protiv odgovornih osoba u kompaniji "Tigar" zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i na taj način "Tigar" oštetili za više od 460 miliona dinara.
Uhapšen niški bankar koji je sa tuđeg računa podigao preko 56.000 evra
TRAGEDIJA U PIROTU: Gimnazijalac se ubio skočivši sa nadvožnjaka

U toku su krivični postupci protiv bivšeg generalnog direktora AD "Tigar " Dragana Nikolića, direktora "Tigar obuće" Dragana Ðorđevića, direktora i zastupnika "Tigar-hemijski proizvodi" Milana Džunića, direktora "Tigar tehnička guma" Žarka Ćirića, direktora "Tigar poslovni servis" Radiška Cvetkovića i direktora i zastupnika "Tigar-trgovine" Igora Kostadinovića.

Krivični postupak se vodi i protiv Dragana Pejčića iz "Tigar inter-riska", Miodraga Petrovića iz "Tigar zaštitna radionica", Živka Ðurića iz "Tigar tursa", Miroslava Kostića iz "Tigar eksport-import", direktora "Tigar obezbeđenja" Vidojka Mitića i direktorke "Tigar inkon" Sonje Kostić.

Oni se sumnjiče da su od 2003. do 2012. godine pribavili korist sebi i drugima i naneli štetu privrednim društvima koje zastupaju, tako što su zaključivali autorske ugovore sa privrednim društvom "Projektinova" d.o.o iz Beograda, navodi se u saopštenju Višega javnog tužioca u Pirotu Snežane Stamenković.

Na osnovu tih ugovora, autori-direktori iz Pirota su beogradskoj firmi bili u obavezi da ustupe pravo korišćenja svog autorskog dela pod nazivom "Stručna ekspertiza iz oblasti menadžmenta i poslovi po osnovu inovacija, usavršavanje i realizacije procesa rada", a intelektualnu svojinu plaćala je kompanija "Tigar".

Pet odsto od sume koju je uplaćivala kompanija "Tigar" zadržavala je "Pojektivnova", a ostatak je išao na tekuće račune direktora "Tigrovih" preduzeća i entiteta koji su uključeni u čitav posao.

Na taj način AD "Tigar" je oštećen za 460 miliona dinara.

U toku je i krivični postupak protiv Milana Džunića, direktora preduzeća "Tigar hemijski proizvodi", koji je u saradnji sa beogradskim privatnikom Dušanom Nikolićem, vlasnikom firme "Kometa šped" iz Sofije, fabriku "Tigar hemsijki proizvodi" u jednom slučaju oštetio za 10 miliona dinara, a u drugom za 4.984.000 dinara.

Džunić je sa "Kometa šped"-om sklopio ugovor o prezentaciji proizvoda i asortimana iz fabrike "Tigar hemijski proizvodi" i na taj način je plaćao fiktivne fakture za usluge koje nisu učinjene.

Protiv Dragana Nikolića, bivšeg generalnog direktora "Tigar AD" i Jelene Petković, takođe bivše direktorke ovog preduzeća u toku je i krivični postupak pred Osnovnim sudom u Pirotu zbog osnovane sumnje da su učinili krivična dela neuplaćivanja poreza po odbitku.

Sumnja se da su učinili krivično delo tako što na propisani uplatni račun javnih prihoda nisu uplatili porez i to Dragan Nikolić iznos od 6.410.414 dinara, a Jelena Petković iznos od 46.546.863 dinara.

Reakciju kompanije Tigar možete da pogledate OVDE
(Tanjug)
comments powered by Disqus