ARHIVA
Objavio: smedia.rs 19.02.2013 | 07:31     Smedia preuzela: 19.02.2013 | 07:31

Moguć susret Vučića sa Angelom Merkel

0
228
Moguc-susret-Vucica-sa-Angelom-Merkel
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Nije isključeno da prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Nemačkoj primi i kancelarka Angela Merkel lično.Tokom posete Berlinu prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se s tri od četiri najbliža saradnika Angele Merkel, a nije isključeno da Vučića primi i kancelarka lično, saznaje nezvanično „Blic”.

Vučić će morati da ubedi sagovornike da i pored toga što nije ukinula svoje institucije na severu Kosova, što je bio uslov, Srbija zaslužuje da dobije datum za početak pregovora sa EU.
Vučić pred odlazak u Berlin: Biće loša vest ako od datuma ne bude ništa
Vučić: Srbija će proizvoditi rakete za Emirate
Kacin za S media: Vučić je uradio mnogo, ali ne može on sam da vodi Srbiju!

"Razgovori koje ću naredna tri dana voditi u Berlinu neće biti laki. Ali sam siguran da su ključni za odgovor na pitanje dobija li Srbija datum za početak pregovora u junu", izjavio je Vučić juče pred odlazak u Nemačku.

Izvesno je da će se Vučić u glavnom gradu Nemačke na početku posete u sredu ujutru sastati s ministrom odbrane Tomasom de Mezijerom, zatim sa šefom diplomatije Gvidom Vesterveleom, kao i sa prvim savetnikom Merkelove Kristofom Hojzgenom.

Vučić će se, kao i potpredsednica Vlade za EU Suzana Grubješić i predsednica Odbora Skupštine Srbije za EU Milica Delević, obratiti Bundestagu, a vodiće razgovore i parlamentarcima iz Bundestaga. Vučić ističe da mu je plan da nemačkim partnerima objasni šta je sve Srbija uradila u prethodnih 200 dana.

(Blic)

FOTO: Beta/ Nenad Petrović
comments powered by Disqus