ARHIVA
Objavio: smedia.rs 14.12.2012 | 11:17     Smedia preuzela: 14.12.2012 | 11:17

DA SE NE ZABORAVI: Ovi mladići su ubijeni pre 14 godina u Peći, krivci nikada nisu nađeni! (VIDEO)

0
1759
DA-SE-NE-ZABORAVI-Ovi-mladici-su-ubijeni-pre-14-godina-u-Peci-krivci-nikada-nisu-nadjeni-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Danas se navršava 14 godina otkako su albanski teroristi u kafiću "Panda" u Peći ubili šestoricu srpskih mladića. U ovom napadu ranjeno je još 15 mladih ljudi srpske nacionalnosti. Istraga o ubistvu nikada nije otvorena.Na današnji dan pre 14 godina u centru Peći, u kafiću "Panda" ubijena su šestorica srpskih mladića. Ubistvo su počinila dvojica maskiranih terorista. Smrtno su stradali učenici Ivan Obadović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (17), Zoran Stanojević (17), Dragan Trifović (17) i student Ivan Radević (25). U ovom napadu ranjeno je još 15 osoba srpske nacionalnosti.
U centru Peći pretučen Srbin
Haradinaj najavio: Biću premijer!
Protest porodica nestalih zbog oslobađanja Haradinaja: Ovo je poslednji šamar srpskim žrtvama (VIDEO)

Ubistvo srpskih mladića smatralo se osvetom za ubistvo 34 članova OVK, pod vođstvom Ramuša Haradinaja, koji su napali pripadnike tadašnje Vojske Jugoslavije.

Nikola Rajović: Moji drugovi su padali kao snoplje

Nikola Rajović, drug ubijenih dečaka, koji se u trenutku masakra zatekao u kafiću „Panda“, seća se te kobne večeri.

- Odjednom, nešto posle 20 sati čuo sam strahovit tresak vrata a zatim i pucnjavu. Moji drugovi su padali, kao snoplje jedan za drugim. Na vratima su stajala dvojica terorista obučena u crno sa kapama na glavama i nemilosrdno pucali po nama. Prvi metak pogodio je Ivana koji je pao na mene. Čuo sam kada je Lazar Obradović, Ivanov otac, koji se tu zatekao, viknuo: „Sine moj!“, ali, nažalost, njegovom Ivanu nije bilo spasa - priča Rajović.

Slavica Obradović, majka Ivana Obradovića, najmlađeg među ubijenima se pita: „Kako mi, njihovi roditelji da zaboravimo taj crni dan? Ima li i naša država prava na to? Ostalo nam je samo to da tražimo da se ne zaborave dečaci i mladići koji nisu znali šta znači mržnja.

Ona, kao i Ljuba Ristić, svih ovih godina, i danas traži odgovor na pitanje: ko je naredio ubistvo?

Posle stravičnog zločina u Peći, pripadnici MUP-a Srbije pokrenuli su opsežnu potragu za izvršiocima terorističkog napada. Nažalost, nikada niko od osumnjičenih nije procesuiran.(S media, Novosti, Foto: Internet arhiva)
comments powered by Disqus