ARHIVA
Objavio: smedia.rs 14.12.2012 | 09:55     Smedia preuzela: 14.12.2012 | 14:29

Krvavo jutro u Vlasotincu: Policajac i dvojica napadača ubijeni tokom pljačke zlatare (VIDEO)

0
10707
Krvavo-jutro-u-Vlasotincu-Policajac-i-dvojica-napadaca-ubijeni-tokom-pljacke-zlatare-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Policajac Miroslav Stamenković (27) i dva napadača nastradali u razmeni vatre tokom jutrošnje pljačke u Vlasotincu. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio saučešće porodici poginulog policajca.Policajac Miroslav Stamenković (27) iz Leskovca i dva napadača ubijeni su jutros prilikom pljačke zlatare "Unca" u centru Vlasotinca, saopštio je MUP.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić izjavio je da su policajac i napadači nastradali u razmeni vatre i da se sve odigralo jutros u Nemanjinoj ulici u Vlasotincu. Policija je blokirala taj deo varoši.
U sred bela dana: Opljačkana pošta na Vračaru
Nova žrtva maskiranog napadača u Novoj Varoši!

Osumnjičeni da su počinili krivično delo razbojništvo Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bijelog Polja su ranjeni i od zadobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana lišen slobode i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince.

Pljačkaši su oko 8.30 časova ušli naoružani u zlataru i vezali dvoje radnika, u nameri da opljačkaju radnju. Vlasnik zlatare Bogoljub Đekić je to spazio preko video-nadzora, pa je uključio alarm i odmah pozvao policiju. Shvativši da neće moći da izbegnu hapšenje ukoliko ostanu u zlatari, razbojnici su odustali od pljačke i munjevitom brzinom utrčali u "land rover". Ulicom Lole Ribara počeli su da beže prema Gimnaziji. U poteru za pljačkašima krenula su dva policijska automobila. Pljačkaši su otvorili vatru, policajci su uzvratili i dvojica pljačkaša su ranjena. Jedan od njih je preminuo odmah, a drugi na ulasku u bolnicu. U ovom vatrenom obračunu poginuo je policajac Miroslav Stamenković. Prema saznanjima agencije Beta, lakše je povredjena i jedna radnica u zlatari.
Građani u šoku!
U Nemanjinoj ulici je najveći broj poslovnih objekata, kafića, butika...
- Strašno. Tu nama pred nosom se sve odigralo i to u po 'bela' dana. 'Ajde da su samo uzeli zlato, nego se pucalo... Pa tu je blizu i škola, šta da su neko dete pogodili?! Mi još ne možemo da se povratimo od šoka - priča za S media portal vlasnica jednog kafića u neposrednoj blizini zlatare.

"Kada sam stigao pljačkaši i policija nisu bili tu, a dve radnice sam uplasene pronašao zaključane u WC-u, ruke su im bile vezane žicom, a usta lepljivom trakom. Jednu od njih su tukli", rekao je Đekić.

Očevidac pogibije policajca Božidar Stefanović rekao je za agenciju Beta da je stradali policajac jurio trojicu pljačkaša s pištoljem u ruci i da ih je sustigao u Ulici Ive Lole Ribara.

"Sve vreme je govorio 'stoj policija, pucaću', a na razdaljini od desetak metara jedan od bandita se okrenuo i počeo da puca, a zatim i drugi. Bila je to rafalna paljba. Policajac je bio ranjen, video sam krv, ali je i dalje stajao i zatim i on počeo da puca", rekao je očevidac.

Kolege i prijatelji poginulog policajca rekli su da je bio hrabar i da je veoma savesno obavljao svoj posao.


Istraga dogadjaja je i dalje u toku, a na licu mesta je istražni
sudija Višeg suda u Leskovcu.

U policiji su naveli da su pljačkaši u Leskovcu pre nekoliko dana
zakupili stan.

Dačić izrazio saučešće porodici poginulog policajca

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici policajca Miroslava Stamenkovića.

"Potresen sam ovim tragičnim događajem, svestan da se pripadnici policijskih službi, u izvršavanju poslova, mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život", rekao je Dačić.

Premijer je dodao da "tragična Miroslavljeva smrt podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama".

Veljović: Policajac dao svoj život za narod i državu

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je poginuli Miroslav Stamenković junak i da je svoj život dao za državu i narod.

On je sa saradnicima i državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem obišao mesto na kom su danas poginuli policajac i dvojica pljačkaša zlatare u centru Vlasotinca.

"Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života", istakao je Veljović.

OVDE pogledajte fotografije tragično stradalog policajca.

(S media, Agencije)
Foto: BETAPHOTO/Saša Đorđević/DS
comments powered by Disqus