ARHIVA
Objavio: smedia.rs 09.12.2012 | 07:32     Smedia preuzela: 09.12.2012 | 21:49

Srbija pod snegom: Drama na putevima, vanredna situacija u nekoliko opština (FOTO, VIDEO)

0
13889
Srbija-pod-snegom-Drama-na-putevima-vanredna-situacija-u-nekoliko-opstina-FOTO-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Snežni nanosi blokirali više važnih saobraćajnica u Vojvodini. Zavejano deset sela na Suvoboru. Hladnoća odnela još jednu žrtvu. U Zrenjaninu, Žitištu i Sečnju vanredna situacija. Do sada evakuisana 661 osoba od čega 30 dece. U Zrenjaninu škole sutra bez nastave.Sneg koji otežava saobraćaj u celoj Srbiji i koji je gotovo blokirao putne pravce u Vojvodini, oko podne je u većem delu zemlje prestao da pada, a ekipe putara su na terenu i čište saobraćajnice.
Snežna blokada najviže je pogodila područje severne Bačke, srednjeg i severnog Banata. U ataru opštine Žitište od hladnoće je preminuo Borislav Vejinović.
Hevreme u Evropi: Nekoliko osoba umrlo od hladnoće, kolaps u saobraćaju (FOTO)
Region u snežnom haosu: Crna Gora kao Sibir, u Hrvatskoj najveća mećava u poslednjih 57 godina! (FOTO, VIDEO)

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitno angažovanje jedinica Vojske Srbije, ljudstva i mehanizacije sa ciljem pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda izazvanih snežnim padavinama.IZ ČASA U ČAS

Prevrenuo se autobus kod Sente

Na sutoputu kod izalaza za Sentu i Bačku Topolu, u smeru ka Novom Sadu, prevrnuo se autobus, saznaje S media portal.

Saobraćaj je blokiran u obe trake i stvorila se velika kolona automobila.

Zrenjanin: Putevi prohodni, škole sutra bez nastave

Magistralni putevi od Zrenjanina prema Beogradu, Novom Sadu i Kikindi raščišćeni su od snega i osposobljeni za saobracaj, saopštio je večeras komanadant Gradskog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu, gradonačelnik Ivan Bošnjak.

Na sednici Gradskog štaba je odlučeno da sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjem školama u Zrenjaninu, zbog teškoća izazvanih nevremenom.

Vojska izvukla cisternu i deblokirala put kod Feketića

Pripadnici Vojska Srbije večeras su, nešto pre 18 sati, tenkom uspeli da izvuku prevrnutu cisternu kod Feketića, koja je blokirala saobraćaj na tom delu puta, pri čemu su iz snežnih nanosa izbavili su još 33 motorna vozila, autobusa i kamiona.

Sneg na putevima od pet do 10 cantimetara

Na najopterećenijim putnim pravcima i autoputevima u Srbiji kolovozi su vlažni, a snega ima od pet do 10 cantimetara, saopšteno je iz "Puteva Srbije", uz preporuku građanima da oprezno voze.
Prilazi planinskim turističkim centrima Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet cantimetara, a obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnje.

Situacija najteža u Vojvodini

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas Tanjugu da su posledice snežnih padavina najteže u Vojvodini na lokalnim, regionalnim putevima i autoputu i dodao da je do sada evakuisana 661 osoba od čega 30 dece.

"Najteža situacija u protekla 24 sata je bila u Vojvodini, pa čak i na autoputu Subotica-Beograd je bilo višesatnih zastoja. Izdvojio bih kolonu dugu 11 kilometara na autoputu Subotica-Beograd od sinoć od 19 sati do danas", rekao je Marić.Odblokirana kolona kod Bačke Topole

Posle dvadesetosatne snežne blokade saobraćaja na području Vojvodine pripadnici Vojske Srbije tenkom su a uklonili šleper koji se preprečio na autoputu Subotica-Beograd u blizini Bačke Topole. U međuvremenu je probijena ograda autoputa na četiri mesta kako bi zaglavljena vozilia u kolini dužoj od 11 kilometra, koja su se kretala ka Novom Sadu prešla na suprotnu stranu i vratila se nazad u Suboticu, nakon čega je saobraćaj posle celonoćnog zastoja počeo polako da se normalizuje.

Hitna sednica Vlade Vojvodine zbog snežnih neprilika

Na hitnoj sednica pokrajinske vlade, zbog snežnih padavina, upućen je apel na sve nadležne institucije i službe lokalne samouprave i zadruge da aktiviraju celuokupnu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo

Sa sednice je upućena i inicijativa za hitno deblokiranje autoputa Subotica-Beograd kod Bačke Topole, a od nadležnih institucija će biti zatraženo da ubuduće tokom nepovoljnih vremenskih prilika teretni saobraćaj u pokrajini bude obustavljen.

Obustava teretnog saobraćaja tokom snežnih padavina

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, u dogovoru sa saobraćajnom policijom MUP Srbije, doneli su odluku da se prilikom snežnih padavina obustavni teretni saobraćaj na našim putevima.

Gradonačelnik Zrenjanina proglasio vanrednu situaciju

Gradonačelnik Zrenjanina proglasio je vanrednu situaciju zbog elementarne nepogode. Međumesni i gradski autobuski saobraćaj u Zrenjaninu su u prekidu, a zbog snežnih nanosa je otežano snabdevanje životnim namirnicama. Na području Grada Zrenjanina, u opštini Žitište, kao i u još tri susedne opštine u Srednjebanatskom okrugu, Novom Bečeju, Sečnju i Novoj Crnji, sneg bez prekida pada 24 sata i na nekim mestima je visina pokrivača 45 centimetara. Opšta bolnica "Ðorđe Jovanović" u Zrenjaninu zbog strujnog udara ostala je bez infomacionog sistema.

Hladnoća odnela još jednu žrtvu u Srbiji

U selu Ravni Topolovac od hladnoće preminuo Borislav Vejinović. Vejinović jutros pronađen u dvorištu susedove kuće, gde je, kako se prepostavlja sinoć pao. Opširnije OVDE.

Vanredna situacija na zavejanom putu u Zrenjaninu: Trudnica se porodila u kamionu!

Devojčica rođena u kamionu kraj puta, nedaleko od mesta Čestereg kod Zrenjanina. I majka i beba su dobro. Opširnije OVDE.

Auto-put Subotica-Beograd: Naplaćuju putarinu putnicima koji su celu noć bili zaglavljeni u snegu!

-Ne daju nam da prođemo dok ne platimo putarinu. Ovo je nečuveno, a bili smo zaglavljeni sinoć od ponoći, kaže jedan od vozača na naplatnoj rampi na auto-putu Subotica-Beograd. Opširnije OVDE.Deset sela pranjanskog kraja na Suvoboru jutros je zavejano, a vozila ne mogu da dodju ni iz pravca Čačka niti Gornjeg Milanovca, kažu mestani u telefonskim razgovorima.
Vreme u Srbiji: Do četvrtka ledeni dani

Danas oblačno, vetrovito i hladno, sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne u zapadnim, a do kraja dana i tokom noći i u ostalim krajevima doći će do slabljenja i postepenog prestanka padavina. Duvaće umeren, povremeno jak, severozapadni vetar.
Jutarnja temperatura biće od minus pet do nule, najviša dnevna od minus tri do jedan stepen.
Do četvrtka biće veoma hladno sa temperaturom ispod proseka - u većini mesta ledeni dani.

Marić je ponovio da oni koji se zateknu zavejani na putu mogu da pozovu telefon 193 i zatraže pomoć dežurnih u vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

Pogledajte kako danas izgleda Beograd: Za 12 sati 20 centimetara snega

Auto-moto savez Srbije apeluje da vozači ne kreću na put bez preke potrebe.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, naložio je preduzimanje svih neophodnih mera i angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva, kako bi se pomoglo građanima koji su u neprilikama zbog snežnog nevremena. Opširnije OVDE.

Pogledajte kako je juče izgledala Srbija zavejana snegom.

(S media/Agencije)
Foto: Beta
comments powered by Disqus