ARHIVA
Objavio: smedia.rs 14.11.2012 | 11:17     Smedia preuzela: 14.11.2012 | 15:15

Češki "Srbi" uzvraćaju udarac: Madlen Olbrajt pred sudom zbog vređanja Srba! (VIDEO)

0
2859
Ceski-Srbi-uzvracaju-udarac-Madlen-Olbrajt-pred-sudom-zbog-vredjanja-Srba-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Udruženje "Prijatelja Srba na Kosovu" podnelo je krivičnu prijavu protiv Medlin Olbrajt zbog vređanja Srba na promociji njene knjige u Pragu. Optužuju je za širenje etničke mržnje. Podsećamo, bivša državna sekretarka nedavno je urlala na članove ovog udruženja uz psovke "Odvratni Srbi".Skandal koji je nedavno izazvala Medlin Olbrajt u Pragu mogao bi da dobije sudski epilog. Zbog povika "Odvratni Srbi" na promociji njene knjige, "Udruženje prijatelja Srba na Kosovu" podnelo je krivičnu prijavu protiv nje.

"JUTJUB DOKAZ"

Svađa čeških aktivista, na čijem je čelu Vaclav Dvoržak, autor filma "Ukradeno Kosovo", i Medlin Olbrajt dospela je u centar pažnje domaće javnosti pošto se na Internetu pojavio snimak tog događaja.

Podsećamo, Dvoržak i njegovi saborci uputili su se na promociju knjige bivše američke državne sekretarke sa posterima na kojima se vidi kako se ljubi sa Hašimom Tačijem i pripadnicima OVK, kao i sa fotografijama NATO bombardovanja Srbije. Nakon što su od nje tražili da potpiše te postere, Olbrajt je ustala i počela da viče:

"Odvratni Srbi, marš napolje"Na Jutjubu se pojavilo nekoliko video snimaka celog incidenta iz raznih uglova. Policija koju je obezbedjenje pozvalo saopštila je da su policajci na licu mesta proverili da nije bilo nikakvog prestupa ni razloga za istragu.Ovo bi Olbrajtovu moglo da košta pojavljivanjem pred sudom u Pragu.

"Bilo kakvo širenje etničke mržnje iz usta bivše političarke na visokom položaju koja se izrazito angažovala u intervenciji NATO u balkanskom sukobu, ocenjujemo kao izraz cinizma i nepoštovanja svih žrtava", stoji u saopštenju Prijatelja Srba na Kosovu.

OLBRAJT: NISAM KRIVA
Dvoržak danas sa Kusturicom
Vaclav Dvoržak danas će prisustvovati potpisivanju autograma Emira Kusturice u Pragu, rečeno je S media portalu u Udruženju.

"Kusturica je veliki borac za istinu, i zato ćemo danas svi biti prisutni na potpisivanju autograma u Pragu, kažu za S media portal u Udruženju.

Olbrajtova se previše ne uzbuđuje oko ove tužbe. Posle njene promocije rekla je da joj je jasno da ne mogu svi da je vole, ali i da nije kriva za to za šta je optužuju. Ona se najverovatnije neće ni pojaviti na sudu pošto ima dvojno državljanstvo, američko i češko, a dobro je poznato da SAD ne izručuju svoje građane.

Lider udruženja "Prijatelji Srba na Kosovu" Vaclav Dvoržak podseća da je Olbrajtova nizom svojih postupaka pokazala da je protiv Srba:

"Ona je simbol antisrpske propagande koja polako iščezava, a bila je izuzetno jaka u vreme rata na Kosovu", ističe Dvoržak.

(S media)
Foto: Beta/AP
comments powered by Disqus