ARHIVA
Objavio: smedia.rs 12.11.2012 | 21:49     Smedia preuzela: 13.11.2012 | 04:03

Dačić: Policija prisluškivala mimo mog znanja

0
900
Dacic-Policija-prisluskivala-mimo-mog-znanja
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Direktor policije vrši operativnu delatnost i dužan je da ministra unutrašnjih poslova informiše ko se prisluškuje, ali je to ovoga puta izostalo, izjavio je premijer Ivica Dačić govoreći o aferi prislupškivanja državnog vrha.Premijer Ivica Dačić izjavio je večeras da direktor policije ima operativnu ulogu i da je dužan da informiše ministra unutrašnjih poslova.
MUP dobija novog direktora, Dačić šalje Veljovića u diplomatiju
Dačić: Sledeće nedelje smene u MUP-u
Dačić: U državi i policiji mora da postoji red

- Kada je o prisluškivanju reč, postoji jasna zakoska procedura, ali problem je kada nastane pravni vakuum za lociranje određenih osoba ili za uzimanje listinge telefona - izjavio je premijer Dačić gostujući u emisiji Svedok na RTS-u. - Ja sam ranije na to ukazivao, jer se mora jasno utvrditi način na koji je moguće tražiti primenu mera, ne samo protiv političara, već i protiv građana.

Dačić je napomenuo da je veoma opasno što ne postoji arhiva preko koje bi se moglo pratiti prisluškivanje.

- Događa se da je moguće staviti u obradu i one osobe za koje se zna da često komuniciraju sa onim za koga se izda dozvola da bude praćen. Ne živimo pod lupom Velikog brata, pa da je uobičajeno da neko nekoga snima i prati. A to je ranije radila i BIA i Vojno-bezbednoisna služba - rekao je Dačić.

Hteli da me posvađaju sa Vučićem

Ivica Dačić ukazuje na mogućnost da je pomoću afere sa prisluškivanjem neko pokušao da ga zavadi sa Aleksandrom Vučićem.

- Onda bi se oni koji potom plasiraju informacije prikazali kao ljudi od poverenja. To neće biti moguće, ne interesuje me ko za koga navija - poručio je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, istaga je u toku, vode je i tužilašto i unutrašnja kontrola MUP-a i da po tim pitanjima postoji saglasnost između njega i Vučića.

Na pitanje na koga je Vučić mislio kada je rekao da je šokiran lažima koji se tim povodom čuju iz policije i vlade, Dačić je rekao da ne zna, ali da je to verovatno bila rekacija na niz različitih izjava koje su se tada pojavile.

- Zato sam i naglasio da ne može svako da daje izjave bez odobranja direktora ili ministra. Greška je napravljena, treba utvrditi kako je do nje došlo - naglasio je Dačić.

On je istakao i da Vučiću veruje da govori istinu da je prisluškivanja bilo, jer mu se on odmah javio i pre nego što je to izašlo u javnost, kao i da je istraga odmah pokrenuta.

Konkurs za direktora policije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je izjavio da će već sutra otpočeti procedura za objavljivanje konkursa za izbor direktora policije.

- Boris Tadić je od mene tražio, dok je još bio na mestu predsednika Srbije, da Milorad Veljović ostane na mestu direktora policije do izbora. Svemu dođe kraj, Veljović je sada stekao i uslove za penziju. Sa njime sam sarađivao korektno, ali direktor policije se mora birati po konkursu i već sutra će otpočeti procedura za to - rekao je Dačić.

(S media)

Foto: Beta
comments powered by Disqus