ARHIVA
Objavio: smedia.rs 25.10.2012 | 14:49     Smedia preuzela: 25.10.2012 | 14:49

Smrt tesara Kneževića u Sočiju: Otišao po pare, vraćaju ga u sanduku!

0
1283
Smrt-tesara-Knezevica-u-Sociju-Otisao-po-pare-vracaju-ga-u-sanduku
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Užičanin Velimir Knežević, građevinac na privremenom radu u Sočiju, ubijen u kafanskoj tuči, saznaje S media portal. Za ubistvo osumnjičeni Jermeni. – Ne mogu ništa da vam kažem – očajna je Kneževićeva supruga, koja je ostala sam sa dvoje školske dece.Trbuhom za kruhom!

Kada je pre nekoliko meseci preduzeće „Putevi Užice“ objavilo vest da su dobili ponudu da rade za Ruse na izgradnji Univerzitetskog grada u Sočiju, mnogi građevinci u Srbiji su se obradovali.
Predsednik zbunio javnost: Ko će nam doneti bolji život – EU ili Rusija? (ANKETA)
"Stop ubijanju Srba": Uz parole prekinuta projekcija Anđinog filma u Moskvi
Ruski tinejdžeri kažnjeni zbog svoje sumanuto opasne avanture! (VIDEO)

Među njima i Velimir Knežević, tesar. On je za „Puteve“ radio preko firme „Stakić“, čiji radnik je postao neposredno pred put.

- Bio je dobar majstor. Tesar. Vredan i radan. Teško se ovde živi. Kada je video da ima posla za njega u Sočiju, nije se dva puta premišljao. Odmah se ponudio da putuje. Plate se kreću od 1.000 do 2.000 evra, a i sada tamo radi više 4.000 naših radnika – priča za S media portal sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Knežević je u Užicu ostavio ženu, dvoje dece i majku.
- Ne mogu ništa da vam kažem – kratko je prokomenatrisala njegova supruga kada smo je pozvali.
Kako smo uspeli da saznamo u „Putevima“ Užice, Kneževićev sanduk još nije stigao iz Rusije u Srbiju.


Soči – „leglo“ opasnih momaka

Građevinari, tesari, moleri, parketari, električari... Svi su pohrlili u Soči po „koricu hleba“. Ne samo radnici iz Srbije, nego i iz Jermenije. Upravo su četiri Jermenina osumnjičena za ubistvo Kneževića.

- Naši radnici su tamo pod velikim rizikom. Pa ne bi džabe vlast u Sočiju savetovala strance da ne izlaze posle devet uveče! Ni njima tamo ne ’cvetaju ruže’ - priča sagovornik S media portala, koji je želeo da ostane anoniman. – Kako smo ovde čuli, Velimir je za vikend izašao u kafanu sa prijateljima, blizu stana gde je boravio. Došlo je do svađe. Kako to zna da bude u kafani, reč-dve, reč-dve, neko kaže nešto što se ovom drugom ne svidi i eto ti tuče. Tako je bilo i sa Kneževićem, al’ kažu, nisu ga tukli naši, nego neki Jermeni...

Našim ljudima na privremenom radu u Sočiju niko ne garantuje bezbednost.

Izvor S media portala kaže da ovo nije prvi put da među radnicima dođe do tuče:

- Svega tu ima. Znaju oni da rade i dodatne poslove ’na crno’, pa kada dođe do deljenja novca, uvek neko nekome zameri i ukine neku paru!
Soči – obećani grad za srpske građevince?!
Direktor „Putevi Užice“ Milan Bojović rekao je proletos da ova firma teži da bar polovina potrebnih radnika bude iz Srbije i da će gradnja objekata sa sobom „povući“ i izvoz srpske robe u Rusiju.

- Potrebni su nam kvalitetni ljudi koji će radom u Rusiji doneti novac svojoj porodici - rekao je on i naveo da je najniža radnička plata 1.200 evra uz obezbeđen smeštaj, tri obroka i avionsku kartu koja važi šest meseci.


U očekivanju medicinske dokumentacije

Knežević je tik pred odlazak u Soči postao radnik preduzeća „Stakić“ iz Užica.

Stanko Stakić, vlasnik firme, kaže za S media portal da je kod njih trenutno velika gužva i da su u iščekivanju medicinske dokumentacije „koja bi trebalo da stigne svakog dana“.

- Ovo je ludnica! Preuzeli smo sve na sebe – sređivanje dokumentacije, kupovinu sanduka i odela, avioprevoz – sve to treba neko da plati kako bismo Kneževićevo telo dopremili u Srbiju. On je bio naš radnik vrlo kratko, tek četiri meseca – objašnjava Stakić.

Na naše pitanje šta će dalje biti sa Kneževićevom ženom i decom, da li će im na bilo koji način firma pomoći sada kada su ostali bez „glave porodice“ i hranitelja, Stanko kaže:

- Pa ja ne znam šta više?! Kako da im pomognem? Evo, ovo ćemo sve da platimo, nije on dugo radio kod nas... U ugovoru piše sve! Ne znam, ništa ne znam, dok ne stigne dokumentacija iz Sočija...

Tanja Radunović
Foto: PrintScr Youtube
comments powered by Disqus