ARHIVA
Objavio: smedia.rs 06.10.2012 | 21:49     Smedia preuzela: 07.10.2012 | 04:03

Duliću preti 12 godina zatvora

0
2914
Dulicu-preti-12-godina-zatvora
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ukoliko se protiv Olivera Dulića pokrene krivični postupak i ako sud utvrdi da je kriv za zloupotrebe oko davanja dozvola za postavljanje optičkih kablova, on bi mogao da bude osuđen na kaznu zatvora između dve i 12 godina.Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal pripadnici MUP-a Srbije pokušali su u subotu ujutro u Subotici da uhapse Olivera Dulića, bivšeg ministra zaštite životne sredine i prostornog planiranja, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Međutim, Dulić se, prilikom pokušaja hapšenja, pozvao na poslanički imunitet, kako bi u paralamentu održao konferenciju za novinare.
DS: Dulić osuđen pre nego što je započet postupak
Drobnjak pušten, Janjiću određen pritvor
Pogledajte: Dulić "tvitovao" posle izlaska iz policije! (FOTO)

On je ponovio da je reč isključivo o političkom procesu i da je spreman da se njegova imovina ispita. Opširnije OVDE.

Dulić se juče popodne sam javio policiji, ali nije saslušan zbog toga što ima poslanički imunitet. Opširnije OVDE.

Ako se protiv Dulića pokrene krivični postupak i ako sud utvrdi da je kriv za zloupotrebe oko davanja dozvola za postavljanje optičkih kablova, on bi mogao da bude osuđen na kaznu zatvora između dve i 12 godina.

Ukoliko mu sudija za prethodni postupak odredi pritvor, istraga bi morala da se završi u roku od šest meseci, a ako se bude branio sa slobode moći će da traje i duže.

Ono što, međutim, buni pravnike je na osnovu kog propisa je Republičko javno tužilaštvo izdalo Duliću potvrdu u kojoj se navodi da prilikom sporne dodele dozvola za kablove nije povređen zakon, što bi u stvari značilo da nema ni krivičnog dela.


(S media/Novosti)
Foto: Infobiro
comments powered by Disqus