ARHIVA
Objavio: smedia.rs 21.06.2011 | 12:06     Smedia preuzela: 22.06.2011 | 12:06

Ada Ciganlija: Džinovski somovi pretnja za kupače?! (VIDEO)

0
7633
Ada-Ciganlija-Dzinovski-somovi-pretnja-za-kupace-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Sezona kupanja na Adi Ciganliji počela je, a ogromni somovi koje su pecaroši zimus „izvlačili“ iz jezera još su u njemu. S media portal istražuje da li su ovako velike ribe opasne po kupače koji posećuju „beogradsko more“.Pre samo nekoliko dana na Ju tjubu je osvanuo snimak, napravljen mobilnim aparatom na Adi Ciganliji, sa pomalo čudnim i smešnim naslovom: „Sirena u Adi Ciganliji“.Praćakanje ove „sirene“ uplašilo je devojke na plaži, ali nije prvi put da posetioci Ade vide velike ribe u jezeru.

- Leti dolazim svaki dan na Adu sa decom. Male ribice viđamo svaki dan, a prošle godine smo čak ulovili jednu meduzicu. Kažu da je voda čista tamo gde ima meduza, zar ne? – kaže za S media portal Mirjana Jašić sa Banovog brda.

Ona i njenih svoje dece kupaju se na „staroj“ strani jezera, na samom početku plaže.

Međutim, posetioci Ade koji vole malo dalje da odu duž obale, viđali su ranijih godina poprilično velike primerke ribe.

- Viđ’o sam ja svakakve „grdosije“ u vodi. Nije baš prijatno, al’ desi se. Neće vam riba ništa, al’ ovi nam upropastiše zemlju – raspričao se deda Petar sa Čukaričke Padine.
Sirena u Adi Ciganliji!? (VIDEO)
Letnji bioskop na Adi!
Letujte u Beogradu!

Zimske ribolovačke radosti

Zimus je, uz pomoć nekoliko ljudi, iz Ade izvađena velika riba. Koliko velika pogledajte sami.Pored raznih komentara šaljivog sadržaja, bilo je i onih koji su se zabrinuli za svoju bezbednost u letnjim danima kada posećuju beogradsko more.

Zbog toga, S media portal kontaktirao je upravu JP „Ade Ciganlije“.

Ada: Ima velikih riba, nema opasnosti za plivače

Kako je za naš portal rekao savetnik JP „Ada Ciganlija“, dr Aleksandar Hegediš, poznato je da je Savsko jezero najbogatije ribom zbog vode koja je skoro tokom cele godine prve kategorije.

On je podsetio da je Savsko jezero poribljeno još pre četiri godine sa nekoliko tona ribe i pošto pecanje nije dozvoljeno, ribe se razmnožavaju i zato ih ima u toj količini u vodi.

- Kapitalni primerci koji su se pojavili su amur ili tolstolobik i mogu da budu i do 40, 50 kg. Oni imaju običaj da izlaze na povrsinu i da se krecu blizu obale. Ove ribe nisu agresivne i ne predstavljaju opasnost po kupače. U slučaju noćnog kupanja mogu da predstavljaju problema, zato što se noću drugačije kreću – rekao je Hegediš.

On je objasnio da je kupanje noću na Adi zabranjeno.

- Kapitalaca ima dosta ali se ne razmonožavaju i vremenom će da nestanu ako ne bude novog poribljavanja – dodao je je viši naučni saradnik JP “Ada Ciganlija”.

Tanja Radunović
comments powered by Disqus