ARHIVA
Objavio: smedia.rs 08.01.2013 | 15:14     Smedia preuzela: 12.01.2013 | 09:22

Seoba „ružičastog jata“: Sa Pinka u savetničke fotelje!

0
4470
Seoba-ruzicastog-jata-Sa-Pinka-u-savetnicke-fotelje
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
U Mrkonjićevim ministarstvima (u prethodnoj i novoj Vladi) obrele su se Pinkove lepotice i novinarke/voditeljke, učesnice Velikog Brata, tvorci TV programa sa ekskluzivnim pravom emitovanja na Pinku, kao i rodbina muzičkih zvezda „Granda“ čije se emisije takođe emituju na Pinku...„Ružičasto jato“ preselilo se sa Dedinja u Nemanjinu!

Mediji su još prošle godine pisali o čuvenom transferu Pinkove voditeljke i manekenke Ivane Škorić u tadašnje Ministarstvo za infrastrukturu. Podsećanja radi, atraktivna plavuša proslavila se po učešću u VIP Velikom Bratu, a još više po braku sa poznatim sportistom Edinom Škorićem.
MRKONJIĆ DOBIO JOŠ JEDNOG "ANDJELA": Estradni menadžer Mirković savetuje dečka Ane Bekute!
Dok je Bekuti Mrke, za nju nema zime: Mrkonjić se otvorio za "poklončić"!
Neobrazovana sam i glupa: Ali volite me, bar sam lepa! (FOTO)

Dva meseca kasnije, u Mrkonjićevo ministarstvo ušla je Bojana Janković (devojačko Nikolić), takođe Pinkov voditeljski kadar i sestra bliznakinja Ivane Škorić. Bojana je svojevremeno izjavila da je diplomirani politikolog, ali se niko ne seća njenog radnog iskustva u struci kojim bi opravdala angažman u kabinetu Ministarstva. Obe sestre su priznale medijima da na ove pozicije nisu došle putem konkursa.
S Pinka u Kancelariju za KiM
Bivša urednica „Nacionalnog dnevnika“ i novinarka ružičaste televizije Sofija Kažić karijeru je nastavila kao PR u državnoj službi, i to u Kancelariji za KiM.
Nova Vulinova saradnica kćerka je istaknutog funkcionera SPO-a Jovana Kažića i bivša supruga državnog sekretara u Ministarstvu finansija Vlajka Senića. Nakon razvoda od Sofije Kažić, Senić je raskrstio i sa SPO-om. Poslednje političko utočište pronašao je u URS-u.

Nedavno je u Ministarstvo saobraćaja stigla i Ana Plamenac, takođe bivša Pinkova novinarka. Ana, pored škole, ima još jednu referencu – ona je sestričina Danice Drašković, koju bije glas da je preko nje poslednjih godina posao dobilo više rođaka i prijatelja nego preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ima neka tajna veza...

Pored pomenutih Pinkovih lepotica, kod Mrkonjića u ministarstvu uhlebljenje su pronašli i oni koji su sa Pinkom u indirektnoj vezi.

Novopostavljeni savetnik ministra Mrkonjića, zadužen za čišćenje snega, Saša Mirković, iz svoje produkcijske kuće „Beoton“ proizvodi televizijski zabavni program. Za koga drugo nego za Pink! Dojučerašnji estradni menadžer na sajtu Ministarstva predstavio se kao „diplomirani pravnik koji je 16 godina radio na rukovodećim mestima u informativnoj delatnosti“.
Sa RTS-a i TV BK u Predsedništvo
Mnoge novinarke bolju budućnost potražile su u politici. Šefica pres službe na Andrićevom vencu je Stanislava Pak, bivša novinarka RTS-a.
Jasmina Mitrović-Marić odavno paralelno „gura“ dve karijere: novinarsku i funkcionersku. Radila je kao novinarka BK televizije i još u to vreme se politički angažovala u Pokretu snaga Srbije. I danas radi dva posla - kao savetnik predsednika Srbije i kao predstavnik države u Skupštini akcionara Politike a.d.

Još jedan Mrkonjićev saradnik „link“ je ka televiziji Pink. Suprug zvezde zabavnog programa Lee Kiš zadužen je za odnose sa medijima u Ministarstvu. Momčilo Jokić poznat je u novinarskim krugovima kao nekadašnji urednik „Sportskog žurnala“, „Sporta“ i „Ilustrovane politike“. Za razliku od kadra sa titulama stečenim na fakultetima koji se drže u tajnosti, Jokić se može pohvaliti master diplomom stečenom na Fakultetu političkih nauka. Izgleda da je put od sportskog novinara do Ministarstva saobraćaja kraći nego što je iko mogao da zamisli.

Muzika nas održala, njojzi hvala

O odnosima sa medijima u Mrkonjićevom kabinetu brine i Mihajlo Šaulić, sin poznatog pevača narodne muzike Šabana Šaulića koji je za „Grand produkciju“ snimao albume poslednjih 12 godina, a prošle godine prešao u PGP RTS. Inače, Mihajlo Šaulić je diplomirao ekonomiju na Bakingemskom univerzitetu u Londonu.

Na kraju, ali ne najmanje važno, podsećamo na prisno druženje Milutina Mrkonjića i prvakinje „Grand produkcije“ Ane Bekute. Njihovo nežno prijateljstvo kulminiralo je u predizbornoj kampanji kada je Bekuta podržala SPS. Ljubav traje...

Tamara Vlaškalin
Foto:S media/Marko Stevanović
comments powered by Disqus