ARHIVA
Objavio: smedia.rs 28.11.2012 | 12:05     Smedia preuzela: 28.11.2012 | 12:05

Ne propustite danas u 16h: Pomračenje Meseca će nas potpuno zaludeti?! (VIDEO)

0
7483
Ne-propustite-danas-u-16h-Pomracenje-Meseca-ce-nas-potpuno-zaludeti-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Pomračenje Meseca, medijski, nikada nije tako spektakularno kao pomračenje Sunca. Međutim, ovoga puta pomračenje, koje će se videti i u Srbiji, može vam priuštiti lep doživljaj. Astrolog Suzana Cvetuljski objašnjava za S media portal da pomračenje Meseca utiče na svaki znak različito!Pomračenje Meseca moći će danas da se „gleda“ iz Srbije.

Tačno u 16:01 Mesec će biti „pomračen“, a za one najostrašćenije zaljubljenike u vasionska tela, Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“ najavilo je da će pomračenje moći da se prati, uz stručne komentare, sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

Šta se sve može desiti tokom pomračenja Meseca

U prošlosti se pomračenje meseca često tumačilo kao loš znak, kao vreme pojačanih magijskih sila ili najava za velike elementarne nepogode.

Kako je za S media portal rekao sekretar Astronomskog društva „Ruđer Bošković“ Milan Jeličić, statistički gledano tokom trajanja pomračenja Meseca zabeležen je povećan broj zemljotresa.
Zašto su bitni tačan sat i minut rođenja?!
POKLON u skladu sa horoskopom
Da li verujete horoskopu? Devojka unapred zakazala venčanje jer su joj "zvezde predvidele" muža

- To ne mora obavezno i da podrazumeva zemljotres, ali ako pogledate kroz istoriju, i to je moguće – navodi on.

Kada je reč o medicini, prema zvaničnim podacima, veliki broj trudnica uoči pomračenja Meseca porodi se ranije.

Reč astrologa

Astologija kao nauka takođe se bavi proučavanjem pomračenja meseca, tačnije kako ono utiče na ljude.

Astrolog Suzana Cvetuljski kaže za S media portal da je pomračenje meseca od davnina tumačeno kao loš znak, usko povezan sa crnim magijskim moćima.

- Danas je poslednje pomračenje Meseca u ovoj godini – kaže Cvetuljski za S media portal. - U sazvežđu je Blizanaca. S obzirom da svako pomračenje Meseca utiče na emotivno i psihološko stanje ljudi, kod ‘lunarnih’ tipova moguće je da se jave problemi tipa suicida, pojačanog konzumiranja alkohola, opijata… Ali, moguće su i emotivne krize, pa samim tim i ljubavni problemi.

Ona ističe da će današnje pomračenje Meseca najviše osetiti osobe koje su rođene u promenljiivoj grupi znakova - Bliznaci, Strelčevi, Device i Ribe.

- Mesec će prilikom pomračenja biti u izazovnom aspektu sa Neptunom, iz sazvežđa Riba, pa samim tim dolazi do pojačane emotivne napetosti – upozorava Cvetuljski i dodaje da je današnji dan nepovoljan za sve horoskopske znake u “smislu sklapanja poslova, polazaka na putovanja, potpisivanja ugovora”.

Rizično i u saobraćaju!

Pošto je Merkur, koji je inače dispozitor u Škorpionu i kreće “punim hodom”, mogući su problemi u saobraćaju.

- Vožnja će biti rizična, ljudi će biti napeti, nervozni i razdražljivi. Iz toga možemo zaključiti da može doći do velikih saobraćajnih nesreća… Ali što kažu stari, ‘strpljen - spašen’,pa tako i danas!

Pogledajte kako je izgledalo pomračenje Meseca u junu prošle godine:Tanja Radunović
Foto: Guliver/ThinkStock
comments powered by Disqus