ARHIVA
Objavio: smedia.rs 09.05.2013 | 15:46     Smedia preuzela: 09.05.2013 | 15:46

Evo kako je Partizan provocirao zvezdaše pesmom "Riblje čorbe" VIDEO

0
1692
Evo-kako-je-Partizan-provocirao-zvezdase-pesmom-Riblje-corbe-VIDEO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Derbi ne može da protekne bez manjih ili većih incidenata i provokacija.U poslednjem, u "Pioniru" je slavila Crvena zvezda, a nisu izbegnuti ni incidenti. Prvo je jedan navijač Zvezde zalutao na tribinu Partizana i dobio nekoliko ćuški. Potom je usledio novi "sporni detalj".

Kako je Partizan bio domaćin, sa razglasa su se čule navijačke pesme crno-belih. Međutim, u poluvremenu su domaćini iznenadili izborom. Sa razglasa se čula pesma "Riblje čorbe" "Hoću majko hoću, u gradsku čistoću". Sa jasnom aluzijom i željom da se pecnu gosti.
Bertans prvo bacio "ciglu" pa zalepio "bananu" VIDEO
Rakočević poslao poruku Đokoviću posle pobede u derbiju FOTO
Vujadin Savić dominira na Tviteru: Evo, za promenu neću o Zvezdi - Partizan je izgubio derbi FOTO

Navijači Partizana "Delije" nazivaju i "Cigani", a pošto je jasno da pripadnici romske nacionalnosti uglavnom rade u gradskoj čistoći jasna je i provokacija. Povodom ovog događaja oglasila se i Crvena zvezda.

- Organizator i domaćin ovog meča, Partizan, poprilično se potrudio da isprovocira gosta. Verovatno je želja bila da se na ovaj način Crvena zvezda i njeni navijači u dvorani "Pionir" ponize i uvrede. Međutim, tim činom Partizan je ponizio samo sebe. Jer, posao koji obavlja gradska čistoća i zaposleni u njoj je težak, častan i od nemerljivog značaja za sve stanovnike naše zemlje, pa podsmeh koji je na račun crveno-belih trebalo da izazove ova pesma ne predstavlja ništa drugo nego klasičnu diskriminaciju po više osnova - piše u saopštenju KK Crvena zvezda, a onda se i dodaje: - Među onima koji rade u gradskoj čistoći sigurno ima navijača i Crvene zvezde i Partizana, ali za razliku od komšija iz crno-belog tabora, Zvezda se tih svojih navijača ne stidi. Da ironija bude veća, upravo je "Gradska čistoća" svojevremeno bila sponzor KK Partizan. To su u taboru Partizana zaboravili ili su ovim činom iz nekog razloga želeli da zaborave.


(Foto: Starsport)
comments powered by Disqus