ARHIVA
Objavio: smedia.rs 27.01.2012 | 14:48     Smedia preuzela: 27.01.2012 | 14:48

Razlozi zašto treba piti vodu koje niste znali

0
3473
Razlozi-zasto-treba-piti-vodu-koje-niste-znali
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Od sve hrane i pića, šta je to što je bez kalorija, skoro besplatno i suštinski važno da ostanete u životu? Obična voda. Ali to nisu jedini razlozi da je pijete.Svi sistemi u telu zahtevaju vodu da bi funkcionisali kako treba, kao i 90 procenata svih hemijskih reakcija u telu. Dajemo vam pet razloga da zadovoljite svoju žeđ vodom.

POMOĆIĆE VAM DA SMANJITE STRES

Pijte vodu tokom stresnog dana da smanjite simptome izazvane stresom, od glavobolje, napetih mišića, dekoncetracije, lupajućeg srca do male energije. To je zato što stres utiče na sve osnovne telesne sisteme - a kad ste dehidrirani, efekti se uvećavaju. Voda neće sprati vaš stres. Ali će vas snabdeti sa više energije, opustiće napetoist, usporiti disanje, i smanjiti napregnutost vašeg srca.

***Blagodeti jabukovog sirćeta

SMANJIĆETE TEŽINU

Jedna studija iz 2010. na ljudima od 55 do 75 godina je pokazala da ako pijete dve čaše od dva decilitra vode pre obroka možete da izgubite skoro dva kilograma više za 12 nedelja, od onih koji su imali sličnu dijetu, ali nisu pili vodu. Ta studija je otkrila da oni koji piju vodu pre obroka unesu u proseku 75 kalorija manje po obroku. (To znači da ako bi pili vodu na taj način dva puta dnevno cele godine, mogli biste da izgubite šest kila!)

[url=Hrana koja snižava krvni pritisak ]***Hrana koja snižava krvni pritisak[/url]

MANJE ĆETE BITI PODLOŽNI PREHLADAMA

Hidratacija održava vaše sluzave membrane da rade na najbolji način. One su prirodni čuvari ulaza u odbrambeni sistem koji pomaže da se bacili kao što su virusi gripa drže napolju. Kada se ova tkiva isuše, bacili mogu lakše da uđu do nazofarinksa, gde se sreću nazalni prolazi i usta. Ako se ipak prehladite, ozbiljnost vaše bolesti će verovatno biti manja ako ste pili dosta vode.


(Health)
comments powered by Disqus