ARHIVA
Objavio: smedia.rs 23.01.2012 | 21:30     Smedia preuzela: 23.01.2012 | 21:30

Kako se rešiti ispucalih krajeva kose?

0
4491
Kako-se-resiti-ispucalih-krajeva-kose
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ispucali krajevi kose? Nikakav problem, ako znate kako da ih se rešite. Predstavljamo vam nekoliko saveta da vam kosa uvek bude jaka i zdrava.Da kosa ne bi ispucala, potrebno je da se tretira na pravi način. Pravilna nega i mali trikovi mogu pomoći da se vašoj kosi vrati život i sjaj.

Šišanje


Najjednostavnije rešenje, koje ujedno donosi i najbolje rezultate, je redovno šišanje kose. Stručnjaci preporučuju šišanje vrhova svakih šest do osam nedelja. Osim toga, između poseta frizerskom salonu, vrhove možete održavati i kod kuće. Kosu podelite na pramenove i odsecite malo više od pola centimetara iznad ispucalih vrhova kako biste sprečili daljnje pucanje.

Zaštita vrhova


Loša dnevna rutina je "glavni krivac" za ispucale vrhove. Nemarno ili pregrubo tretiranje kose samo pridonosi problemu. Osim pogrešne nege na kosu utiču i hemikalije u kupatilu i bazenima, minival, farbanje kose kao i šamponi i regeneratori koji nisu primereni vašem tipu kose.
Kod farbanja, savetujte se sa svojim frizerom i izaberite prirodne boje za kosu s minimalnim udelom hemikalija. U bazenima i na moru, kosu zaštitite regeneratorom koji se ne ispira, uljima za kosu ili kapom. Tvrda voda takođe, može da ošteti kosu zato je najbolje da se prokuva. Na taj način ćete smanjiti udeo kamenca.
***Najbolji trikovi da povećate volumen kose

Pranje i sušenje kose

Ne odgovara svakom tipu kose isti šampon ili regenerator. Za suvu kosu koristite hidratantni šampon i regenerator bez alkohola, dok su za masnu najbolji oni bez ulja.
Dok nanosite šampon nanesite ga samo na teme, a ostatak će prilikom trljanja preći i na vrhove. Regenerator treba koristiti obrnuto. Njega nanesite samo od polovine kose, ali nikako ne na teme jer će izgubiti volumen. Kosu isperite toplom ili hladnom vodom, a ne vrućom, kako bi zadržala vlagu. Dva do tri puta mesečno nahranite kosu hidratantnim maskama koje će joj povratiti potrebnu vlagu i vitamine.
Umesto trljanja koje oštećuje kosu, prislonite peškir da lagano upije preostalu vlagu. Kosu sušite kad god možete prirodnim putem, a fen za kosu izbegavajte jer je visoke temperature oštećuju.
***Sedam načina da se zauvek rešite masne kose

Češljanje

Češljanje pomaže u širenju prirodnih ulja od korena do vrhova. Međutim, pregrubo češljanje može da ošteti kosu, naročito vrhove koji su slabiji od ostatka kose. Za to vam je potrebna dobra četka za kosu koja treba biti napravljena od prirodnih materijala jer neće naelektrisati kosu i oštetiti je. Okrugla četka je najbolja za sve tipove i dužine kose dok slaboj kosi koja se brzo petlja najviše odgovara češalj sa širokim zupcima.

Kosu uvek češljajte prvo od vrhova i lagano se krećite prema korenu. Nikako nemojte krenuti od korena jer će se kosa zapetljati i oštetiti, savetuje 24 sata.
comments powered by Disqus