ARHIVA
Objavio: smedia.rs 23.01.2012 | 17:51     Smedia preuzela: 23.01.2012 | 17:51

Hrana koja snižava krvni pritisak

0
4957
Hrana-koja-snizava-krvni-pritisak
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Pravilna ishrana je jedna od primarnih stvari kada je u pitanju prevencija i smanjivanje visokog krvnog pritiska i hipertenzije.Da bi se smanjio visoki krvni pritisak neophodno je jesti hranu sa niskim sadržajem masti i holesterola, sa posebnim fokusom na voću, povrću i mlečnim proizvodima sa niskim sadržajem masti. Predstavljamo vam nekoliko namirnica, koje ne samo da su pune hranljivih materija koje poboljšavaju opšte zdravlje, već pomažu i u smanjenju visokog krvnog pritiska.

CELER

Celer sadrži fitohemikalije koje opuštaju mišićno tkivo u zidovima arterija, omogućavajući povećanje protoka krvi, i tako smanjujući krvni pritisak.

RIBA HLADNIH MORA

Ribe hladnih mora su bogate omega-3 mastima, koje su poznate po svojim kardiovaskularnim učincima. One snižavaju krvni pritisak i smanjuju rizik od srčanog udara ili infarkta. losos, tuna, skuša, bakalar, pastrmka, iverak, haringa i sardine su najbolji izvori.

***Seks je zdrav i za bolesno srce?!

BROKOLI

Brokoli je poznat kao super hrana, zbog svojih hranljivih vrednosti i jer je bogat antioksidantima. To je moćan paket vlakana, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i vitamina C, koji svi utiču na smanjenje krvnog pritiska.

CRNI PASULJ

Mahunarke se mogu podičiti visokim odnosom vlakana i proteina, koji nećete naći ni u jednoj drugoj hrani. Ova kombinacija čini čuda za regulisanje šećera u krvi i smanjivanje nivoa holesterola, što je bitno za održavanje normalnog krvnog pritiska.

***Posledice stresa za koje niste znali

BOBIČASTO VOĆE

Bobičasto voće je među najhranljivijivijim namirnicama na planeti kad su u pitanju vlakna i antioksidantni kapacitet. Borovnice, jagode i maline su u samom vrhu kada je izbor hrane za smanjivanje krvnog pritiska u pitanju.


(caring)
comments powered by Disqus