ARHIVA
Objavio: smedia.rs 05.01.2012 | 09:45     Smedia preuzela: 05.01.2012 | 09:45

Šta hladne ruke govore o zdravlju

0
10575
Sta-hladne-ruke-govore-o-zdravlju
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Izraz "hladne ruke, toplo srce" je simpatičan, ali to nije ono na šta hladne ruke zaista mogu da ukažu.Kad temperatura padne, normalno je da vam ruke budu hladnije, jer sistem cirkulacije radi na tome da regulišete ukupnu telesnu toplotu. Međutim, postoje neki simptomi na koje bi trebalo obratiti pažnju.

ZNACI UPOZORENJA
Ovi simptomi su znaci upozorenja da postoji problem sa nervima i cirkulacijom i da bi trebalo da posetite lekara:
*** Svakodnevne navike od kojih se razbolimo

1. Uporno hladne ruke i noge

2. Promene u boji kože

3. Utrnulost

4. Peckanje

5. Rane ili plikovi

6. Zategnuta koža

NA ŠTA UKAZUJU
Bolesti koje se obično povezuju sa hladnim rukama: anemija, Buerger bolest, dijabetes, oboljenja perifernih arterija (PAD), Rainaudova bolest, i skleroderma. To su sve poremećaji koji mogu da smanje cirkulaciju krvi u ekstremitetima. Lekar može da dijagnostikuje osnovni problem i predloži odgovarajući tretman. Takođe, stalno hladne ruke i stopala mogu biti reakcija na određene lekove kao što su beta - blokatori i lekovi za štitnu žlezdu i migrenu.
*** Blagodeti vitamina C za koje niste znali

PROMRZLINE
Ozbiljno hladne ruke mogu dovesti do promrzlina. Kada je telo izloženo temperaturi ispod tačke mržnjenja duže vreme, kožu tkiva može da se zamrzne izaziva promrzline. Promrzline se najčešće javljaju na rukama, stopalima, nosu i ušima. Možete iskusiti utrnulost ili peckanje, a vaša koža može da izgleda bela kao vosak. U težim slučajevima, na koži mogu da se pojave plikovi. Ako mislite da imate promrzline, idite kod lekara ili hitnu pomoc za neposrednu evaluaciju.
comments powered by Disqus