ARHIVA
Objavio: smedia.rs 28.12.2011 | 09:03     Smedia preuzela: 28.12.2011 | 09:03

Niski ljudi su ljubomorniji

0
2058
Niski-ljudi-su-ljubomorniji
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Međunarodno istraživanje je otkrilo veoma iznenađujuće rezultate: visina je jedan od faktora koji utiče koliko je osoba ljubomorna u vezi.Prema mišljenju naučnika, što je osoba niža, to je ljubomorniji ljubavnik. Studija je sprovedena od strane istraživača sa univerziteta u Groningenu i Valensiji i obuhvatila je ponašanje 549 muškaraca i žena koji su ocenjivali koliko su ljubomorni i pravili listu kvaliteta potencijalnih rivala.

***Deset najvećih neprijatelja svake veze

NA KOGA I ZAŠTO SU MUŠKARCI LJUBOMORNI?
Kako su saznali, većina muškaraca se plaše atraktivnih, jakih i bogatih rivala, ali što je ispitanik bio viši, to je manje bio nervozanšto se tiče konkurencije. To se može objasniti na sledeći način: visoki muškarci su mnogo popularniji kod žena nego niski, pa zato lakše pronađu partnera.

***Da li ste preterali sa ljubomorom?

NA KOGA I ZAŠTO SU ŽENE LJUBOMORNE?
Studija je, takođe, pokazala da žene mogu biti ljubomorne ljubavnice kada postoji lepa i šarmantna rivalka u blizini. Ali i ovde postoji veza između visine i ljubomore: ako ježena viša od proseka, to je manje ljubomorna. Zašto? Žene srednje visine su zdravije i plodnije i, na kraju krajeva, glavni su predmet pažnje za muškarce i odnosu na niske dame.
comments powered by Disqus