ARHIVA
Objavio: smedia.rs 27.12.2011 | 15:00     Smedia preuzela: 27.12.2011 | 15:00

Tečni puder vam neće uništiti lice!

0
4024
Tecni-puder-vam-nece-unistiti-lice
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Tečni puder suši kožu, zapušava pore, stvara "masku" od lica - većina tih mitova su potpuna laž.Industrija lepote je u stalnom razvoju, a moderni tečni puderi ne samo da sakrivaju mane, ne vide se kada se nanesu nego i neguju kožu. U ovom članku pozabavićemo se uobičajenim pogrešnim uverenjima o tečnom puderu i zašto nisu tačna.

TEČNI PUDER ZATVARA PORE
Moderne podloge i ten kreme koje su koristile naše bake nemaju apsolutno ništa zajedničko. Većina modernih tečnih pudera sadrži silicijum, koji se ne lepi direktno na kožu, već stvara malu mrežu preko kože, štiti i osigurava da vazduh dovoljno dobro cirkuliše. Pigmentne čestice u kremi su toliko sićušne da jednostavno fizički ne mogu da zatvore pore. ***Najbolji saveti za brzinsko doterivanje

TEČNI PUDER STVARA MASKU NA LICU
Ako ste izabrali pogrešan ton boje, stvarno će izgledati kao maska kada kremu nanesete. Zato se potrudite da ubodete pravu nijansu: idite u prodavnicu bez šminke i nanesite nekoliko različitih tonova direktno na kožu. Trebalo bi da proverite kako izgleda na dnevnoj i veštačkoj svetlosti.

PUDERI SU LOŠI ZA KOŽU
Ako zaboravite da uklonite šminku pre odlaska na spavanje, to sigurno nije dobro za kožu. Što se tiče drugih slučajeva, moderni tečni puderi ne samo da hidriraju kožu, nego je štite od štetnih uticaja okoline. Većina sadrži i zaštitni faktor od sunčevog zračenja - a važno je imati na umu da bi uvek trebalo da se zaštitimo od sunca, kako leti tako i zimi. Sunce je glavni uzročnik starenja kože. Tokom zime, kada hladan vetar i mraz napada našu kožu, tečni puder pomaže da izdrži te napade. ***Našminkajte se diskretno, ali seksi (VIDEO)

AKO NEMAM AKNE, NE TREBA MI TEČNI PUDER
Savršena koža može da se verovatno vidi samo kod dece, kada su još uvek deca. Ostatak ljudi, nažalost, poseduje nesavršenosti na licu. Ove mane mogu biti male mrlje, upale, zapušene pore, tamne krugove, kese ispod očiju... Ako više volite prirodni izgled, svetla bazu, izrađena od svetlog tečnog pudera i transparentnog pudera u prahu, može biti dovoljna za vas. ***Mejkap saveti za zimsko ulepšavanje

VAŽNA JE KREMA, A NE KAKO JE NANOSIŠ
Tehnika primene zavisi od vrste kreme i efekta koji želite da postignete. Pre nanošenja proverite da li se dnevna krema potpuno upila, inače će se puder neravnomerno razmazati.
comments powered by Disqus