ARHIVA
Objavio: smedia.rs 26.12.2011 | 16:50     Smedia preuzela: 26.12.2011 | 16:50

Najvažniji vitamini za zdravu i lepu kosu

0
7663
Najvazniji-vitamini-za-zdravu-i-lepu-kosu
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Koliko je neophodna celom organizmu, zdrava ishrana je isto toliko važna i za rast kose.Nedostatak vitamina je odgovoran za pucanje, opadanje i krtost kose. Najbolji način da je zaštitite je zdrava ishrana bogata sledećim vitaminima.

VITAMIN A - Antioksidant koji pomaže proizvodnju zdravog sebuma u ​​koži glave. Nalazi se u ribljem ulju, mesu, mleku, siru, jajima, spanaću, brokoliju, kupusu, šargarepi, kajsijama i breskvama. Ne smete preterivati jer prekomerno uzimanje može da izazove gubitak kose i druge ozbiljne probleme.

VITAMINI C - Pomaže u očuvanju zdravlja kože i kose. Ima ga u agrumima, jagodama, kiviju, dinji, ananasu, paradajzu, zelenoj paprici, krompiru i tamno zelenom povrću.

*** Prirodni trikovi za sjajnu kosu bez peruti

VITAMIN E - Poboljšava cirkulaciju kože glave. Ulje pšeničnih klica, soja, semenke i orasi, pasulja i lisnato zeleno povrće obiluju ovim vitaminom. Prekoračivanje dnevne doze dozvoljenog unosa vitamina E može da podigne krvni pritisak.

NIACIN (B3) - Nalazi se u namirnicama kao što su pivski kvasac, pšenične klice, riba, piletina, ćuretina i meso. Dozvoljena dnevna doza je 25 miligrama.

*** Tajne negovanja duge kose

PANTOTENSKA KISELINA ( B5) - Veoma je važna jer sprečava opadanje kose i pojavu sedih vlasi. Vitamin B5 sadrže cela zrna žitarica, pivski kvasac i žumanca.

VITAMIN B6 - Ovaj vitamin sprečava opadanje kose i pomaže stvaranje melanina, koji kosu daje boju. Pivski kvasac, džigerica, integralne žitarice, povrće i žumance su bogati ovim vitaminom.

VITAMIN B12 - On takođe sprečava opadanje kose, a ima ga u ribi, piletini, jajima i mleku.
comments powered by Disqus