ARHIVA
Objavio: smedia.rs 17.12.2011 | 15:14     Smedia preuzela: 17.12.2011 | 15:34

Šareni slani rolati

0
16606
Sareni-slani-rolati
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Iako Sveti Nikola pada u vreme posta nesumnjivo je da će se mnoge domaćice odlučuti da na sto iznesu i mrsnu hranu. Ovo hladno predjelo je dobar predlog za slavsku trpezu.SASTOJCI:

Za koru je potrebno:
* 6 jaja
* 6 kašika brašna
* 3 kašike vode
* 3 kašike mleka
* 1 kesica praška za pecivo i jedna kašičica soli
* ako je crveni dodati 2 pune kasike ajvara
* za zeleni 500 g smrznutog spanaća (odlediti :)
* za tufnasti dodati 2 pune kašike maka

Za fil :
* 500 g sira
* 1 čaša pavlake
* 300 g šunke
* 300 g seckanih kiselih krastavčića
* 1 rendano kuvano jaje
* malo rendanog kačkavalja

***Riblji ćevapi


PRIPREMA:


1. Napravite koru tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u čvrst sneg.
2. Dodajte žumanca i izmešajte dobro.
3. Uspite 3 kašike mleka i 3 kašike vode. Promešajte.
4. Dodajte 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
5. Lagano umešajte na najmanjoj brzini. Potom dodati ili spanać il ajvar ili mak. Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.
6. Ravnomerno je razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu mehurići vazduha.
7. Pecite na 180° kao što pečete i klasičan biskvit za kolače.
8. Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
9. U međuvremenu pripremite nadev tj. fil. Pomešati sir i pavlaku premazati ohlađenu koru i poređati ostale sastojke. Čvrsto uvijte rolat, umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite preko noći (ili na nekoliko sati) u frižideru, savetuje Coolinarika.
comments powered by Disqus