ARHIVA
Objavio: smedia.rs 24.10.2011 | 10:13     Smedia preuzela: 24.10.2011 | 10:13

Korijander uklanja akne i snižava holesterol

0
5264
Korijander-uklanja-akne-i-snizava-holesterol
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Korijander ima toliko dobrih svojstava, da bi trebalo da što pre postane neizostavan deo jela koja svakodnevno pripremamo.Korijander ima mnogo zdravstvenih prednosti, od kojih su najpoznatije te da smiruje stomak i pomaže u varenju hrane. Dodavanje jedne ili dve kašičice soka korijandera u sveže mleko je idealno za lečenje mučnine i dizenterije. Suvi korijander je odličan protiv proliva.

Korijander je, takođe, koristan za žene, posebno one koje pate od bolnih menstruacija. Šest grama semenki korijandera trebalo bi skuvati u 500 ml vode. Dodati šećer po želji i konzumirati toplo.

***Korijander uništava štetne bakterije uključujući E. Coli!

Za osobe koje pate od artritisa, korijander je dobar jer ima anti-upalna svojstva. Najbolje funkcioniše kada se mleveno seme korijandera skuva kao čaj i redovno pije.

Ovaj fantastični začin poznat je i po tome što smanjuje nivo šećera u krvi tako što stimuliše lučenje insulina. zato ga i zovu "anti-dijebetska biljka". Pomaže srcu tako što snižava loš holesterol i podiže nivo dobrog holesterola.

Ova biljka je takođe odlična za kožu. Njen sok pomešan sa kurkumom u ​​prahu može da pomogne sa se otarasite bubuljica i mitesera.
comments powered by Disqus