ARHIVA
Objavio: smedia.rs 21.10.2011 | 19:30     Smedia preuzela: 21.10.2011 | 19:30

Dešifrujte čudno ponašanje svoje mačke

0
1515
Desifrujte-cudno-ponasanje-svoje-macke
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Pokazali smo vam toliko interesantnih snimaka sa macama da vam je već jasno da one ponekad umeju da se ponašaju veoma čudno.Ako vas zbunjuje zašto se mačka ujutru ponaša kao alarm, mjauče bez prestanka, valja se po podu ili ne upotrebljava kutiju za pesak, pročitajte šta stručnjaci kažu o tome.

RANORANILAC
Vaša maca redovno poludi u ranu zoru, mjauče i budi vas kao pravi alarm. Razlog je jednostavan ali vašoj maci veoma važan – doručak! Kako se smenjuju godišnja doba i vaša mačka će menjati svoj bioritam. Ako ne želite da vas mačka budi odredite vreme za doručak i držite se utvrđenog rasporeda. Maca će se posle nekoliko dana navići na taj ritam.

*** Da li ste videli smotaniju mačku? (VIDEO)

VALJANJE PO PODU
Vlasnicima mačaka dobro je poznato valjanje po podu uz izvijanje tela kao da uživaju na plaži. Međutim, mnogi ne znaju zašto mačke to rade. Stručnjaci objašnjavju da mačke na taj način privlače pažnju svojih vlasnika. Da li se to događa onda kada je ne gledate i zauzeti ste poslom.

*** Devet mitova o mačkama u koje verujemo

MJAUČE BEZ PRESTANKA
Takvo ponašanje može biti povezano sa mnogo faktora. Neke mačke jednostavno češće mjauču od drugih, naročito sijamske. Ako vaša maca ima više godina, možda ima problem sa sluhom, ali ako se osim konstantnog mjaukanja čudno ponaša moglo bi da znači da je bolesna. Na kraju, proverite i da li je možda gladna.

NE KORISTI TOALET
Zdrava mačka će se retko upiškiti ili ukakiti van svoje kutije sa peskom. Međutim, ako se to događa moguće je da ima infekciju bešike i ne može da stigne do svog toaleta na vreme. Redovno menjajte pesak jer mace ne vole prljavo pa iz protesta može da ne koristi toalet.
comments powered by Disqus