ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 28.09.2011 | 18:08

Kokosovo ulje je odlično za kosu

0
4903
Kokosovo-ulje-je-odlicno-za-kosu
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Redovnim korišćenjem kokosovog ulja imaćete lepšu i jaču kosu.Ulje kokosa je vekovima jedan od najboljih preparata za kosu, jer je čini lepšom i zdravijom zahvaljujući esencijalnim proteinima kojima obiluje, piše Kurir.

* Redovno korišćenje ovog ulja ojačava kosu, jer prodire do samog korena i deluje na svaku dlaku.

* Ako se koristi pre šamponiranja, kokosovo ulje rešava problem peruti. Možete ga koristiti na nekoliko načina.

* Za duboko prodiranje umasirajte tri, četiri kašičice ulja u kožu glave pre spavanja, stavite kapu za tuširanje i ostavite da deluje preko noći. Ujutro kosu operite na uobičajen način. Ukoliko imate manje vremena, nanesite istu količinu ulja na kosu i ostavite da deluje najmanje tri sata, a potom je operite.

* Da biste eliminisali perut, pola sata pre pranja kose u koren umasirajte dve, tri kašičice kokosovog ulja. Masirajući teme oslobodićete se i nakupljenog stresa.

* Kokosovo ulje je odlično za negu tela, jer ga koža vrlo lako upija. Dovoljno je da malu količinu ulja stavite na dlan, zagrejete ga razmazivanjem po dlanovima, a zatim utrljate na lice, blago ga masirajući. Pošto brzo upija, slobodno ga nanesite i više puta. Na taj način napravićete zaštitni film na licu i postići bolji efekat. Ovo ulje je odlično za hidrataciju kože, čini je glatkom i mekom i sanira oštećenja, bubuljice i crvenilo, a naročito je pogodno za suvu i ispucalu kožu, kao i za omekšavanje i regeneraciju zanoktica.

* Kokosovo ulje je izuzetno nežno, pa je idealno za uklanjanje šminke.
comments powered by Disqus