ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 26.09.2011 | 19:18

Paprike punjene kupusom i šargarepom

0
4328
Paprike-punjene-kupusom-i-sargarepom
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Odaberite zdrave zrele babure srednje veličine.SASTOJCI:
* 3 kg paprika babura
* 1 veća glavica kupusa
* 3 šargarepe
* 1 šoljica ulja
* biber
* so
Za preliv:
* 1,5 l vode
* 60 g soli
* 5 kašika esencije

PRIPREMA:
Operite paprike, izvadite im drške i seme. Kupus očistite od spoljnih listova i isecite ga na rezance. Posolite, pobiberite, pospite uljem i sirćetom kao kada pripremate salatu.

Šargarepu očistite, operite i isecite na kockice, pa pomešajte sa kupusom. Paprike kratko obarite u kipućoj vodi da malo omekšaju. Ocedite ih od vode, ali vodu čuvajte, jer će vam biti potrebna za preliv. Prohlađene paprike napunite pripremljenim kupusom i slažite ih u tegle.

U vodu u kojoj su paprike barene dodajte esenciju i so i stavite na ringlu da provri. Vrelim prelivom pospite paprike u teglama i zatvorite. Napunjene tegle stavite u pogodan sud koji ćete naliti toplom vodom, ali tako da grlići tegli budu izvan vode. Zagrevajte lonac sa teglama i vodom postepeno oko 35 minuta i skinite sa vatre pre nego što voda provri.
comments powered by Disqus